Литвин каже, що він як на мінному полі і без карт

П'ятниця, 24 червня 2005, 16:32
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за суттєве омолодження політикуму.

Про це Литвин сказав, виступаючи на форумі молодіжних лідерів України.

Він вважає, що сьогодні головним завданням є омолодження самої політики і влади. Голова Верховної Ради зауважив, що раніше середній вік політиків був 48-50 років, сьогодні ж після виборів він становить приблизно 44-45 років.

Литвин також підкреслив, що є певна динаміка омолодження, але для тих завдань, які стоять сьогодні перед Україною, це дуже повільна динаміка.

Він вважає, що сьогодні середній вік політиків має бути 40 років – "коли є енергія і бажання працювати".

На думку Литвина, цього можна досягнути, будуючи потужні молодіжні організації, які пропонували б політичним силам свою програму. "Без підліску немає лісу", - сказав він.

Серед основних складових молодіжної політики, на його думку, має бути освіта, житло і робота. Все інше, підкреслив він, є похідним від цього.

Литвин підкреслив, що сьогодні молодь повинна пропонувати політику, яку необхідно здійснювати державі. Тоді ця політика буде сприйматись молоддю.

Також в ході свого виступу, відповідаючи на запитання молоді, Литвин висловив тезу, що сьогодні нікому не потрібні конфлікти в державі - ні президенту, ні уряду, ні Верховній Раді, а тим більше українському народу.

Він зауважив, що весь час думає, що потрібно Україні, українському народу і чому так трапляється, що ми не можемо стати "на стовповий шлях розвитку". Головною причиною, на його думку, є те, що ми не можемо врахувати уроки минулого. "В мене таке враження, що ми весь час перебуваємо на мінному полі і ніхто нам не залишив карт", - сказав Литвин.

Він підкреслив, що всі політики звикли жити на короткий результат, всі хочуть сподобатись, оскільки попереду вибори. І звідси всі проблеми. Весь час виникають кризи.

Він навів приклад зі своїх нещодавніх переговорів з Путіним щодо газу. Зокрема, за його словами, Путін пообіцяв, що в наступному році Росія не додасть Україні газу на стільки, на скільки зникло із сховища. При цьому Путін тоді сказав Литвину, що український споживач не постраждає, оскільки буде недодано рівно стільки, скільки Україна реекспортує в Європу.

Литвин підкреслив, що сьогодні ті, хто перебуває на помітних посадах, знають, що після виборів буде великий перерозподіл посад, і всі розуміють, що необхідно забезпечити собі місце у наступній Верховній Раді. А для цього необхідно, щоб "тебе помітили", "звідси хор голосів, і кожний заперечує один одного… Я не розумію, коли люди у владі і борються з владою".

Крім того, відповідаючи на запитання щодо можливого блокування Народної партії, БЮТ та НСНУ, зауважив, що сьогодні є різні варіанти, але для Литвина головне, яким буде парламент, чи можна буде в ньому створити коаліцію, яка буде працювати спільно з урядом і президентом.

Відповідаючи, як підвищити рейтинг Народної партії, Литвин сказав: "Працювати, а все інше додасться, і мати свою позицію, не піддакувати… У нас немає правди. Одні демонструють телячі захоплення, інші – тотально критикують, а правда, мені здається, посередині".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування