Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кушнарьов хотів "миру і стабільності", а Ющенко його "замовив"?

П'ятниця, 24 червня 2005, 17:11
Колишній губернатор Харківщини Євген Кушнарьов закликає "дати рішучу відсіч помаранчевій диктатурі" і називає звинувачення у сепаратизмі, висунуте йому Генпрокуратурою, "абсурдними і сміховинним".

Про це йдеться у заяві Кушнарьова у п’ятницю.

"Це обвинувачення є абсурдними і сміховинним. Квінтесенцією домислів є твердження, що я мав на меті порушення територіальної цілісності України шляхом виведення території Харківської області з-під державного суверенітету України", говориться у заяві.

Кушнарьов вважає, що "влада стала на шлях підготовки першого політичного процесу в новітній історії України".

"Його замовник добре відомий. Ще на початку червня у Запоріжжі президент Віктор Ющенко публічно висловив невдоволення тим, що Генпрокуратура не притягла до відповідальності жодного "сепаратиста"...", заявляє Кушнарьов.

При цьому, на думку екс-губернатора, "ретельно замовчується, що керманичами і натхненниками "помаранчевої революції" неодноразово брутально порушувалася Конституція і закони України".

"Апофеозом цього беззаконня було прийняття Ющенком присяги президента у Верховній Раді, створення так званого "Комітету національного порятунку", блокування роботи центральних органів влади, оголошення загальнонаціонального страйку", зазначає він.

За словами Кушнарьова, "на половині території України не діяв конституційний лад".

"Ось чому я та мої колеги у той критичний час взяли на себе всю відповідальність за збереження миру і стабільності у наших регіонах, ось чому ми публічно вимагали від керівництва держави повернути політичний процес в Україні до конституційного русла", заявляє він.

У зв’язку з цим Кушнарьов "категорично відхиляє всі звинувачення у сепаратизмі".

"Ми попереджаємо сценаристів і режисерів цього політичного спектаклю – ми винесемо суспільний вирок тим, хто увергнув Україну в безодню безладдя і ненависті, поділивши український народ на "наших" і "не наших", йдеться у заяві.

Кушнарьов закликає "всіх, хто мріє про єдину Україну й справжнє народовладдя, згуртуватися перед загрозою помаранчевої диктатури і дати їй рішучу відсіч".

Як відомо, у четвер Генпрокуратура висунула обвинувачення Кушнарьову у справі про посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування