Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдепартамент США розкритикував Тимошенко за популізм

Субота, 25 червня 2005, 10:28
Популістські ухвали нового українського уряду президента Віктора Ющенка викликають серйозне занепокоєння у США і перешкоджають поступу в українсько-американських відносинах.

Про це заявив представник Державного департаменту США Пол Картер, який опікується політичними питаннями у відносинах із Україною, повідомляє радіо "Свобода"

"Ми занепокоєні економічною політикою, яку здійснює український уряд, особливо спробами контролювати ціни та різким підвищенням пенсій", - заявив він.

"Ці кроки можуть бути виправданими з погляду здобуття підтримки на парламентських виборах наступного року, але така політика може посилити інфляцію, зашкодити макроекономічній стабільності та позбавити Україну довгострокової перспективи перетворення на заможну державу", - пояснив Картер.

"Ми також занепокоєні висловлюваннями деяких високих посадовців про переваги державної власності на економічні об’єкти та подальшою невизначеністю щодо такого складного питання, як реприватизація підприємств. І сумним, але передбачуваним наслідком усього цього стало різке скорочення обсягів іноземних інвестицій в Україну", - констатував Картер.

Головним та єдиним реальним досягненням нової української влади Картер вважає скасування цензури в засобах масової інформації та розширення журналістських свобод.

Обговорюючи питання енергетичної безпеки України, учасники конференції зосередилися на перспективах трубопроводу Одеса-Броди.

Як наголосив віце-президент Ради американської зовнішньої політики Ілан Берман, кроки нової української влади призведуть до подальшого використання трубопроводу у зворотному напрямку.

"Пропозиції уряду Ющенка щодо шляхів диверсифікації часто суперечили одна одній. І тому попередній стан речей, тобто реверсне використання трубопроводу, залишиться й надалі. Адже якщо немає прозорості щодо цілей українського уряду в питанні диверсифікації і, крім того, ще й не зрозумілі шляхи досягнення цих цілей, то не можна розраховувати на зацікавлення в цьому проекті і міжнародної спільноти", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування