Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна буде розраховуватися за газ з Росією транзитом

Субота, 25 червня 2005, 11:04
Україна не має наміру переглядати чинні умови розрахунків за транзит російського газу через свою територію.

Про це в п'ятницю сказав голова "Нафтогазу України" Олексій Івченко, повідомляє агентство "Новини-Україна" з посиланням на "5 канал".

За його словами, нинішня схема розрахунків за російський газ є зручною для української держави. Ціна російського газу складає $50 за тисячу кубометрів при ставці за транзит газу $1,09 за 1 тисячу кубометрів на 100 кілометрів.

НАК "Нафтогаз України" протягом 2002-2004 року щорічно одержувала 23-26 мільярдів кубометрів природного газу від ВАТ "Газпром" у рахунок оплати за транзит.

Як відомо, у п'ятницю глава російської компанії "Газпром" Олексій Міллер заявляв про намір з 2006 року збільшити ціну газу для країн СНД і Балтії і перейти на ринкові механізми, виключивши бартер. У той же час Міллер повідомив, що остаточно ціна на газ для України буде визначатися в ході переговорів.

Відповідно до протоколу про обсяги й умови транзиту природного газу по території України на 2005 рік, підписаному урядами Росії і України 5 липня 2004 року, у поточному році постачання заплановані в обсязі 23 мільярдів кубометрів.

Зустріч керівників "Нафтогазу" і "Газпрому" запланована на 30 червня.


Читайте також

Івченко домовився про газ з Туркменбаші, а Росія підніме ціни

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування