Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко хоче, щоб депутати позбулися пільг, як і він

Субота, 25 червня 2005, 13:17
Віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко сподівається, що депутати відмовляться від практики пільгових путівок.

Про це він сказав на прес-конференції в суботу.

"Ви знаєте, що з 2003 року члени уряду не мають пільг на оздоровлення, і жодних пільг не мають. І я хотів би, щоб цю ініціативу Верховна Рада підтримала. Там поки що народні депутати 10% платять", - сказав він.

"Я думаю, що заробітна плата там в п’ять – десять тисяч гривень дасть можливість заплатити 50% вартості", - додав Томенко.

Він також повідомив про пропозицію, щоб пільгові путівки видавались в системі 10%, 20%, 30%, 50 % з урахуванням матеріального стану застрахованої особи.

За словами Томенка, зараз розглядається питання про фінансування відомчих оздоровчих закладів з держбюджету.

"Ви знаєте, що фактично кожне міністерство, ну там у Верховної Ради, у міністерств, обласних адміністрацій, всі мають відомчі оздоровчі заклади", - зазначив він. За його словами частіше за все ці установи пустують, а держава має оплачувати "за світ за воду".

"Це неправильно, щоб з державного бюджету утримувалися ці оздоровчі заклади, коли депутат приїде раз в рік на 30 днів на оздоровлення", - сказав він і додав, що таким чином "держава фактично блокує приватний бізнес оздоровлення людей".

"Українська правда"

Читайте також:

Який парламент потрібен Україні?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування