Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кужель фіксує міністрів у ресторанах і Пинзеника, як він "вводить і виводить"

Субота, 25 червня 2005, 14:08
Один із лідерів "Трудової України" Олександра Кужель закликає міністра фінансів Віктора Пинзеника подати у відставку.

Про це Кужель заявила під час конференції партії Трудова Україна "Діалог в ім'я майбутнього", представляючи пакет ініціатив "Енергія економічної свободи".

"Так переживає Пинзеник за малий бізнес, що зняв спрощену систему!... Він обіцяв подати у відставку, якщо її відновлять. Хоч би вже пішов...", - сказала Кужель.

"Він хоче введення оподаткування дивідендів. Може, його призначити на іншу посаду, де потребують іншого механічного введення", - сказала Кужель, викликавши сміх у залі. Вона пояснила: "Мова іде про верстати, де треба вводити і виводити".

Кужель також сказала, що бізнесмени не можуть планувати свій розвиток, бо "чи збільшаться податки, чи зменшаться, знають лише Терьохін і Пинзеник".

Крім того, Кужель вважає, що перший віце-прем'єр Анатолій Кінах має відповідати за те, що для підприємництва в Україні не створено гідні умови.

"Кінах уже два роки відповідає за розвиток підприємництва, бо його людина очолює Держкомітет. Кінах очолює союз промисловців і підприємців, партію промисловців і підприємців, всі системи, пов'язані з підприємництвом. А віз і нині там! То коли хтось буде за це відповідати?!"

Кужель також розкритикувала президента Ющенка за вимогу, за її словами, "звільнити 100% митників" через хабарництво у цій системі. Вона звернулася до звільнених митників: "Ідіть до нас! Ви нам всі потрібні, ми знаємо, як складно виростити одного чиновника".

Крім того, Кужель вважає, що слід поставити під контроль не прибутки, а видатки чиновників. "Ми дізнаємося про корупціонерів або коли їх уже немає в живих, або коли їх шукають по всьому світу", - сказала вона.

"Я через день бачу двох міністрів, які виходять з ресторану, де вони постійно обідають. А зарплата у міністра тисяча гривень!", - додала Кужель.

Голова партії Трудова Україна Валерій Коновалюк під час конференції виступив за створення в державі "системи індикативного управління". "Коли чиновник не виконав, не досягнув поставлених йому індикаторів – він поступається місцем кращому фахівцю", - сказав Коновалюк.

Коновалюк також висловився за введення "податку на багатство", який мають платити власники великих квартир, запровадити єдиний соціальний податок, диференційовану шкалу ПДВ тощо.

Роль Трудової України Коновалюк бачить у тому, щоб бути "політичним рентгеном, який виявлятиме владні симптоми, що перешкоджають економічному розвитку". "Ми змусимо владу триматися в тонусі", - сказав він. Трудову Україну Коновалюк назвав "найбільш потужною політичною силою".

Як відомо, рейтинг цієї партії у найкращі часи не перевищував 1%.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...