Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин впевнений, що повноваження Ющенка зменшаться з січня

Субота, 25 червня 2005, 14:45
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не бачить підстав для внесення ще якихось змін до Конституції.

Таку думку спікер парламенту висловила в суботу в Києві в інтерв'ю журналістам напередодні святкування Дня Конституції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Не потрібно вносити паніку в суспільство, потрібно забути про внесення змін у Конституцію. Дай боже, щоб заробили з 1 січня 2006 року ті зміни, які вже прийняті", - сказав він.

Крім того, Литвин вважає, що в парламенті "немає необхідного потенціалу" "для домовленостей". Він також нагадав, що Конституційний суд так і не приступив до розгляду законопроекту про внесення змін у Конституцію №3207-1 (щодо місцевого самоврядування).

"Я переконаний, що до 1 вересня парламент не зможе прийняти відповідних рішень. Таким чином, вступає в дію друга норма, відповідно до якої зміни набувають чинності з початку наступного року", - сказав він.

Литвин також вважає, що парламент зможе проголосувати законопроекти, необхідні для вступу України до Світової організації торгівлі, до кінця роботи нинішньої сесії, у випадку, якщо вони будуть спільно дороблені.

"Якщо встигнемо доробити законопроекти - приймемо, але є такі, щодо яких треба шукати компроміс. Якщо законопроекти будуть погоджені, і в депутатів не буде виникати зауважень, я не бачу проблеми, щоб їх прийняти", - сказав Литвин.

Спікер висловив думку, що "не можна серйозні проблеми вирішувати наскоком". Він відзначив, що деякі із запропонованих урядом законопроектів є недосконалими, і не можна допустити, щоб прагнення України стати членом СОТ послабило внутрішні державні позиції й умови для суб'єктів господарювання.

Він також відзначив, що після того, як почалася спільна робота парламенту й уряду по доробці даних законопроектів, "пішов позитивний процес прийняття рішень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування