Ліберали змінили Щербаня і хочуть відібрати голоси у Януковича

Субота, 25 червня 2005, 15:48
Новим головою Ліберальної партії України обрано заступника голови Петра Циганка.

Таке рішення прийняли делегати 10-го надзвичайного з'їзду ЛПУ, який пройшов у суботу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Колишній лідер ЛПУ Володимир Щербань із травня цього року оголошений у міжнародний розшук. Наприкінці травня він надіслав у партію заяву про відставку з посади голови Ліберальної партії України, яку обіймав із січня 1996 року.

На посаду лідера висувалися кандидатури Циганка, іншого заступника голови ЛПУ Геннадія Кононенка й голови контрольно-ревізійної комісії партії Олексія Лисенка.

На початку роботи з'їзду зареєструвалися 160 делегатів. У ході форуму його залишили частина делегатів від регіональних організацій. З тих 97, що залишилися 91 делегат підтримав кандидатуру Циганко. На його користь також висловився Кононенко, а Лисенко залишив зал разом зі іншими делегатами.

***

У суботу на П'ятому з'їзді Ліберальної партії України (оновленої) було ухвалене рішення про перейменування партії в "Ліберальну Україну".

На прес-конференції після з'їзду в суботу в Києві лідер партії Павло Вялов повідомив, що "Ліберальна Україна" буде самостійно брати участь у виборах, і поки не веде переговорів про блокування.

"Ми себе не асоціюємо ні із владою, ні з опозицією. Ми сьогодні самодостатня політична сила, яка пройде на вибори самостійно", - сказав він.

Говорячи про перспективи участі в парламентських виборах 2006 року, Вялов відзначив, що "Ліберальна Україна" сподівається провести в парламент не менше 25 осіб і зібрати не менше 2 млн. голосів українців.

Вялов також повідомив, що партія має намір через кілька місяців стати однієї із провідних політичних сил у Донецькій області. "По Донбасу ми наберемо не менш 20% по виборам у Верховну Раду України", - сказав він.

На парламентських виборах 2002 року ЛПУ(о) зайняла останнє місце серед 33 партій і блоків (0,03% голосів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування