Слова Ніязова, що Україна його дурить, придумали російські ЗМІ

Субота, 25 червня 2005, 17:58
Туркменістан не має претензій до України, у тому числі в питанні розрахунків за туркменський природний газ.

Про це заявив глава національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олексій Івченко журналістам після повернення з Туркменістану в четвер увечері.

"Ми провели тривалі переговори. Вони тривали понад 2,5 годин. Протягом переговорів жодної претензії щодо України президент Туркменістану не висловив, я підкреслюю - жодної", - сказав Івченко.

Він також відзначив, що після зустрічі з Ніязовим в Ашхабаді 22 червня сторони домовилися не давати ніяких коментарів із приводу переговорів до підписання угод, що і відбулося 24 червня в Туркменістані.

У зв'язку із цим Ніязов перед туркменською пресою зробив заяву про те, що розповсюджені російськими ЗМІ негативні висловлення керівництва Туркменістану на адресу України не відповідають дійсності.

За його словами, російська преса використала висловлення, зроблені ним кілька років тому.

Як повідомлялося, російські ЗМІ на цьому тижні з посиланням на туркменське телебачення поширили низку вкрай негативних заяв Ніязова у відношенні України, нібито зроблених ним у ході зустрічі з Івченком 20 червня в Ашхабаді.

Крім того, Івченко повідомив, що напередодні вильоту з Ашхабада російська сторона вперше за увесь час візитів українських делегацій у Туркменістан заявила, що не дає дозвіл на перетинання свого повітряного простору.

В зв’язку з цим літак був змушений летіти через Азербайджан, Грузію і його прибуття в Київ затрималося на кілька годин.

"Я думаю, що це пов'язане з тими документами, які ми підписали сьогодні в Туркменістані", - підкреслив перший заступник міністра.

Читайте також:

Івченко домовився про газ із Туркменбаші, а Росія підніме ціни

Туркменбаші обвинуватив Україну, що вона його "красиво дурить"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування