Пукача скоро зможуть депортувати з Ізраїлю?

Понеділок, 27 червня 2005, 13:27
Ізраїльський уряд у неділю ухвалив та подав на затвердження Кнессету два законопроекти, що мають докорінно змінити імміграційну політику Ізраїлю і зробити її жорсткішою.

Законопроект, розроблений міністром внутрішніх справ Офіром Пінесом, дозволяє імміграційній службі та МВС висилати іноземців і позбавляти їх права на отримання статусу постійного мешканця у випадку, якщо вони незаконно перебувають на території країни.

Зараз особи одружені з громадянами Ізраїлю захищені від депортації, навіть якщо вони незаконно перебувають на території країни. Поки що МВС дозволяє їм поетапну процедуру отримання громадянства.

Член ізраїльської колегії адвокатів Павло Корольов у коментарі для "Німецької Хвилі" сказав, що вважає запропоновані нововведення цілком слушними.

"Це законно і розумно, бо особа, яка потрапила до Ізраїлю за фальшивими документами, згідно з юридичною презумпцією підлягає депортації. Документи мають бути юридично "чистими".

В той же час, міністр фінансів Біньямін Нетаньяху виступає проти цих змін, мотивуючи свій протест економічною та демографічною загрозою у разі проходження цих законодавчих пропозицій через парламент.

Як повідомлялося, у неділю ізраїльська газета "Jerusalem Post" підтвердила, що український генерал Олексій Пукач, якого розшукують за вбивство Георгія Гонгадзе, знаходиться в Ізраїлі нелегально.

"Українська правда"

Читайте також:

В Ізраїлі підтвердили, що Пукач у них

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News