Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знайшов помічників у євроінтеграції

Понеділок, 27 червня 2005, 14:36
Македонія готова поділитися з Україною своїм досвідом у євроатлантичних і євроінтеграційних процесах.

Про це заявив македонський президент Бранко Црвенковський на спільній з Віктором Ющенком прес-конференції в понеділок у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Македонія й Україна мають єдину стратегічну мету - інтеграцію в європейські і євроатлантичні структури. Ми готові поділитися досвідом, щоб ця стратегічна мета була досягнута нашими країнами", - сказав він.

Як відомо, Македонія не є членом ні ЄС, ні НАТО і виражає своє бажання вступити в ці структури.

У той же час, Ющенко заявив, що через сім днів Македонію відвідає українська делегація високого рівня за участю представників ділових кіл, що вивчить можливості реалізації спільних проектів по будівництву нафто- і газопроводів.

За словами Ющенка, ця делегація також вивчить можливості співробітництва у військово-промисловій сфері, у космічній і авіабудівельній галузі.

"Україна має найбільш розгалужену в Європі систему газо- і нафтопроводів. У нас є унікальний досвід їхнього будівництва. Ми виходимо з того, що українські підрядчики в цій сфері є високо конкурентними і тому ми готові взяти під реалізацію конкретні проекти або ділянки конкретних проектів", - сказав Ющенко.

Він повідомив також, що міністерства закордонних справ України і Македонії в найближчі 10 днів розроблять план дій на 2005-2006 роки.

Ющенко також висловив думку, що для повноцінної роботи зони вільної торгівлі між Україною і Македонією необхідно перейти до формування спільних підприємств.

За підсумками переговорів Україна і Македонія підписали ряд міжурядових і міжвідомчих документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...