Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУЦЕНКО НЕ НАЗИВАЄ АХМЕТОВА БАНДИТОМ і просить в підлеглого докази

Вівторок, 28 червня 2005, 12:44
У міністра внутрішніх справ Юрія Луценка немає підстав стверджувати, що відомий донецький бізнесмен Ринат Ахметов є кримінальним авторитетом регіону.

Про це міністр заявив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи недавню заяву в.о. начальника ГУБОЗ МВС України Сергія Корнича про те, що "Ахметов - реальний керівник організованого злочинного угруповання".

"Я не маю підстав стверджувати про те, що він (Ахметов) - кримінальний авторитет області. Я як людина, що недавно прийшла з політики й навіть журналістики, знаю прекрасно, що говорять про нього в Донецьку, у Києві", - сказав Луценко.

"Але сьогодні я не політик, не журналіст... Сьогодні я міністр внутрішніх справ, сьогодні в мене немає підстав робити таких голосних заяв", - підкреслив він.

За словами міністра, він розмовляв із Корничем.

"Мої слова зводилися до того, що я сподіваюся, що він як людина, що стояла в джерел УБОЗу, розуміє відповідальність, яку бере на себе, роблячи такі заяви. Але, мабуть, це його право. Я думаю, що він все-таки досвідчена й тямуща людина, щоб робити такі серйозні заяви. У мене таких підстав немає, на моєму столі таких доказів не було", - відзначив Луценко.

Міністр повідомив, що ряд фірм, пов'язаних з Ахметовим, проходять по ряду кримінальних справ, що проходять по "економічним" статтям Кримінального кодексу.

"Недавно був затриманий директор ринку, якого пов'язують також і з впливом пана Ахметова. Перед цим була справа порушена по деяких експортних операціях, його... економічним структурам. Місяць тому закритий конвертаційний центр, що був також пов'язаний із цим Ахметовим...", - розповів Луценко.

Разом з тим він відзначив: "Прізвища пана Ахметова як безпосереднього підозрюваного в здійсненні злочину в мене на столі немає".

За словами глави силового відомства, тепер в.о. начальника ГУБОЗ "повинен або довести свої слова, або принести вибачення".

"Іншого виходу немає... При всьому негативному ставленні певної частини українського суспільства до пана Ахметова... нікому, у тому числі й міліції, недозволено кидати такі обвинувачення без доказів", - підкреслив він, відзначивши разом з тим, що йому не хотілося "переводу в... площину такого негайного доказу".

"Я ніколи не говорив "перевірте Ахметова". Так, дійсно, я говорив "перевірте "Коксохім", всю систему коксохіму, тому що це монопольне утворення, що тримає за горло всю металургію країни. Так, я дійсно говорив - перевірте приватизацію, скажімо, ГОКів. Тому що це системоутворююча економічна галузь", -сказав Луценко.

Але якщо там з'являється... наприклад, у металургійному комплексі в нас є й фірми й пана Ахметова, і Пінчука... й (прізвища) просто менш відомих бізнесменів, те це їх проблеми", - сказав міністр.

Читайте також:

МВС НАЗВАЛО АХМЕТОВА КЕРІВНИКОМ БАНДИТСЬКОГО УГРУПУВАННЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...