Через корупціонерів Україна одержить 20 млн. євро

Вівторок, 28 червня 2005, 13:35
Європейська комісія виділить Україні 20 млн. євро на проведення адміністративної реформи й боротьбу з корупцією.

Про це заявив глава представництва Європейської комісії в Україні Ієн Боуг на спільній прес-конференції з віце-президентом Євросоюзу Сіїмом Калласом у вівторок у Києві.

"Єврокомісія готова надати допомогу українським органам влади в боротьбі з корупцією. Допомога буде, зокрема, надаватися в рамках програми TACІS. Єврокомісія виділить близько 20 млн. євро на адміністративну реформи й боротьбу з корупцією", - сказав Боуг.

Він підкреслив, що кошти, виділені в рамках TACІS, є грантовими й будуть розділені на 6-7 проектів. У цей час, за словами Боуга, готуються технічні завдання й приймаються рішення по реалізації цих проектів.

Глава представництва повідомив, що по декількох проектах рішення вже прийняті, а по іншим будуть прийняті на наступному тижні.

Каллас проінформував, що в понеділок провів ряд зустрічей із президентом Віктором Ющенком, віце-прем'єром з питань адмінреформи Романом Безсмертним, міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, міністром юстиції Романом Зваричем і секретарем РНБО Петром Порошенком.

За словами Калласа, поки рано говорити про те, чи знизитися рівень корупції й зловживань в Україні. Найбільшу небезпеку, на його думку, становить сполучення бізнесу й служби в органах державної влади.

Віце-президент повідомив, що найближчим часом Україну відвідають представники Європейського бюро по боротьбі із шахрайством (OLAF), щоб обговорити співробітництво з Україною в сфері боротьби з корупцією.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...