За вибори в Мукачевому арештували військового, а Різака ховали від КамАЗів

Вівторок, 28 червня 2005, 14:53
За фальсифікацію результатів виборів Мукачевого заарештовано командувача дислокованої у цьому місті військової частини полковника Михайла Соляника.

Арешт проводився за поданням слідчої групи Генпрокуратури, яка розслідує фальсифікацію виборів мера Мукачевого, повідомив журналістам начальник управління МВС України в Закарпатській області Юрій Рахівський, передає УНІАН.

За його словами, Солянику, який був членом тервиборчкому на виборах мера, інкримінується фальсифікація результатів виборів. За словами Рахівського, полковника мають етапувати до Ужгородського СІЗО.

До Ужгорода зі Львова також переведуть радника колишнього голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака Володимира Паульо. Розслідування його кримінальної справи нещодавно завершила Львівська прокуратура, повідомив Рахівський.

Він також розповів, що екс-губернатора Закарпаття Івана Різака на суд у Тернопіль везли літерним конвоєм, тобто через кожні 10 км стояли пости, які звітували, коли автомобіль з Різаком минав пост.

Це, за словами Рахівського, робилося задля безпеки, оскільки "усі пам'ятають "КамАЗи" які ні з того ні з сього виїжджали на зустрічні колії". За його словами, в етапуванні Різака до Тернополя взяли участь понад 300 правоохоронців.

18 квітня 2004 року в Мукачевому відбулися вибори міського голови. Основними конкурентами були кандидат від "Нашої України" Віктор Балога (зараз – голова Закарпатської ОДА) і підтримуваний СДПУ(о) Ернест Нусер.

За даними "Нашої України", на виборах переміг Балога - розрив у голосах із Нусером становив 5,5 тисячі. Однак територіальна виборча комісія оголосила рішення про перемогу Нусера з відривом у 5 тисяч голосів.

23 грудня 2004 р. Мукачівський міськрайонний суд визнав недійсними вибори міського голови 18 квітня і поновив на посаді мера Василя Петьовку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування