Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІНЧУК ТАКИ ПРОДАВ РОСІЇ ЗАВОД, ЯКИЙ ТИМОШЕНКО ВВАЖАЛА ДЕРЖАВНИМ

Вівторок, 28 червня 2005, 15:30
Група компаній "Ренова" і найбільші акціонери "Євразхолдингу" домовилися про придбання в рівних частках близько 74% акцій Нікопольського заводу феросплавів.

Про це російському виданню "Ведомости" повідомили представники "Ренови" та "Євразхолдингу".

За їхніми словами, угода буде завершена протягом двох місяців. Для управління проектом сторони створять СП, у якому будуть володіти рівними частками.

Представник "Інтерпайпу" підтвердив "Ведомостям", що домовленості з "Реновою" і "Євразхолдингом" є, і угода буде закрита, як тільки будуть перераховані гроші за акції.

Суму продавці й покупці не розголошують. Джерело, знайоме з ходом переговорів, розповіло "Ведомостям", що її розмір - близько $380 млн.

Видання відзначає, що заводи "Ренови" і "Євразхолдингу" не є ні постачальниками Нікопольського заводу, ні його споживачами.

Представники обох компаній говорять, що купують завод просто тому, що продаж феросплавів (сировини для виробництва високоякісної сталі) - прибутковий бізнес.

У головних власників "Ренови" й "Євразхолдингу" Віктора Вексельберга й Олександра Абрамова ніколи не було спільних проектів, пишуть "Ведомости".

Джерело газети, близьке до переговорів про продаж заводу, розповідає, що бажання купити його було й у Вексельберга, і в Абрамова, а об'єднатися вони вирішили, щоб не переплачувати.

Аналітик "Трасту" Михайло Галкін допускає, що компанії хотіли поділити політичні ризики. "Хоча $380 млн - не найзначніша інвестиція для "Ренови" й "Євразхолдингу", навіть якщо в них відберуть завод, жертва не буде велика", - говорить аналітик.

"Ренова" володіє Запорізьким алюмінієвим комбінатом. "Євразхолдинг" поки не має активів в Україні, але є одним з головних претендентів на покупку "Криворіжсталі", відзначає видання.

Джерело, близьке до покупців, допускає, що вони готові скуповувати спільно й інші українські активи.

Інформацію про продаж заводу підтвердив "5 каналу" представник компанії "Ренова" Андрій Шторх.

"Дійсно, найбільші акціонери "Євразхолдинг" і група компаній "Ренова" домовилися про те, що вони мають намір разом придбати контрольний пакет акцій "Нікопольського феросплавного заводу". Із цією метою створюється спільне підприємство на паритетних, котре й постарається здійснити в найближчі два місяці цю угоду", - сказав Шторх.

"Ми вважаємо і наш партнер вважає, що це на сьогоднішній день, напевно, найбільш перспективний, з точки зору економіки, регіон Східної Європи", - сказав представник "Ренови".

Як відомо, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що контрольний пакет акцій НФЗ належить державі. Група "Приват", яка також хоче отримати НЗФ, безрезультатно намагалася провести збори акціонерів, де б контрольним пакетом голосував не Пінчук, а держава.

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ЗАБИРАТИМЕ ЩЕ ОДИН ЗАВОД ПІНЧУКА

ПІНЧУК ПРОДАВ ФЕРОСПЛАВНИЙ ЗАВОД

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...