МЗС Ізраїлю знає, що Пукач скоро буде в Україні

Вівторок, 28 червня 2005, 16:00
Генерал міліції Олексій Пукач, якого розшукують за вбивство Георгія Гонгадзе, справді перебуває в Ізраїлі.

Про це представники прес-служби МЗС Ізраїлю повідомили "Німецькій Хвилі" на умовах анонімності, оскільки, зважаючи на делікатність справи, у міністерстві не готові офіційно розголошувати її подробиць.

У розмові з кореспондентом "Німецької Хвилі" чільний співробітник зовнішньополітичного відомства наголосив, що вже найближчим часом ізраїльське МЗС, координуючи дії з урядом України, планує розв’язати "питання Пукача".

"Відповідно до норм міжнародного правосуддя та беручи до уваги приязні україно-ізраїльські взаємини, ми якнайшвидше передамо його українській стороні", - сказав співрозмовник.

Водночас в МЗС відмовилися назвати шлях, яким генерал Пукач потрапив до Ізраїлю, однак не виключили, що він зробив це нелегально.

У прес-службі МЗС заявляють, що до справи підключено й поліцію.

В той же час речник поліції Гіль Клейман, коментуючи цю справу, наголосив, що поліція досі не вдавалася до операції з виявлення Пукача і його арешту.

У прес-службі Міністерства юстиції Ізраїлю взагалі відмовилися коментувати "справу Пукача" посилаючись на загальну політику свого відомства не коментувати прохання щодо екстрадиції.

Читайте також:

В Ізраїлі підтвердили, що Пукач у них

Пукача скоро зможуть депортувати з Ізраїлю?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування