Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знає, що інвестори не хочуть в Україну. Він просить нікого "не щадити"

Середа, 29 червня 2005, 11:58
Президент України Віктор Ющенко вважає, що на сьогоднішній день Україна для інвестора є "землею невідомою зі складними, суперечливими, нелогічними правилами гри".

Таку думку Ющенко висловив у середу, відкриваючи засідання Ради національної безпеки й оборони, передає агентство "Новини – Україна".

На його думку, "якщо буде вибір, куди сьогодні йти інвестору за тих обставин, які є, інвестор піде в Росію, Казахстан, Туреччину, але інвестор не піде в Україну".

Президент сказав, що в Україні існують "дуже суперечливі, непослідовні, незрозумілі позиції в питаннях, що стосуються формування регуляторних методів приватизації, ціноутворення, долі роботи окремих стратегічних для національної економіки підприємств".

Крім того, Ющенко відзначив "нераціональну процедуру відводу землі, що криміналізує ці (земельні) відносини, змушує капітал інвестора стояти роками в черзі щодо відводу земельної ділянки".

За словами президента, у країні "спостерігається істотне уповільнення темпів економічного зростання", зокрема, у січні 2005 року приріст ВВП склав 6,5%, у травні – 3,6 %.

"Якщо нам не вдасться сформувати клімат інвесторів, нам не потрібно буде говорити про економічний промисловий розвиток, про соціально ефективну політику", - підкреслив він.

У той же час Ющенко відзначив, що в останні чотири роки в Україні спостерігаються позитивні зміни для інвестора, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В останні чотири роки ми маємо показники, що є позитивними для залучення інвесторів, починаючи з ВВП, що за чотири роки в середньому виріс на 8,3% або на 49%, промислове виробництво виросло на 79% або на 12,9 щорічно, інвестиції в основному капіталі виросли на 153% або 24 щорічно", - нагадав Ющенко.

Відзначивши, що існуючий стан справ у питанні формування інвестиційного клімату, і в питанні регулювання взаємних відносин не відповідає задачам, які стоять перед економікою України, Ющенко закликав учасників засідання РНБО приймати з цього приводу "винятково сміливі" рішення.

"Нам нічого не треба щадити в попередній владі – і по першому, і по другому питанню", - сказав Ющенко, повідомляє УНІАН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування