Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біржі скаржаться Ющенку на адмінресурс

Середа, 29 червня 2005, 12:05
Абсолютна першість за обсягом торгів акціями в Першій фондовій системі в суботу належала акціям нафтової компанії "Укрнафта" (4,839 млн. грн.).

Слідом за ними за даним показником виявилися акції Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (1,666 млн. грн.) і Ясиноватського коксохімічного заводу (0,576 млн. грн.).

У трійці лідерів за ціною останньої укладеної в ПФТС угоди 25 червня виявилися акції Луганськтепловозу (+213,48%), Донецькобленерго (+159,26%) і Хмельницькобленерго (+61,33%). Лідером падіння по цьому показнику виступили акції Стаханівського заводу феросплавів (-75,26%).

Тим часом рада Першої фондової системи України просить президента не допустити спроб використання адмінресурсу на фондовому ринку України.

Про це йдеться в заяві ПФСУ у відповідь на звернення групи фондових бірж на адресу вищого керівництва країни.

"Ми змушені розцінювати звернення фондових бірж як спробу тиску на державу з метою застосування адмінресурсу для штучного перерозподілу організованого ринку цінних паперів на користь окремих його учасників", - говориться в заяві.

Рада ПФТС вважає "метою здійснення зазначених дій є спроба адміністративного обмеження торгівлі акціями підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та підприємств-монополістів".

Також в заяві відзначається низка компаній, які не були допущені до торгів з продажу держпакета акцій ВАТ "Донецькобленерго" на донецькій біржі.

Київська міжнародна фондова біржа змінила реквізити рахунку для сплати гарантійних внесків учасниками торгів напередодні аукціону з продажу держпакетів акцій ВАТ "Суми-" та "Полтаваобленерго". Аукціон не відбувся.

ВАТ "Кінто" звернулося в суд з позовом до Української міжбанківської валютної біржі з приводу недопуску її до торгів з продажу держпакета акцій ВАТ "Київський річковий порт".

Українська міжнародна фондова біржа (УМФБ) - УМФБ не допустила до торгів з продажу держпакета акцій ВАТ "Рубіжанський картонно-тарний комбінат" торговця, який представляв інтереси даного підприємства, "заморозивши" гарантійний платіж останнього (13 млн. грн.) на своєму рахунку більш ніж на 6 місяців, зазначається в прес-релізі.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ, Обком


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...