Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить не поспішати саджати Ахметова у в'язницю

Середа, 29 червня 2005, 13:19
Прем'єр Юлія Тимошенко вважає за доцільне не поспішати "розсаджувати по в'язницях" великих бізнесменів, які сформували свій капітал при колишній владі, а дати їм шанс укласти мирові публічні угоди і вести легальне чесне життя.

У такий спосіб Тимошенко прокоментувала в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заяву високопоставленого представника МВС України, що назвав відомого донецького бізнесмена Рината Ахметова лідером організованого злочинного угрупування.

"Я думаю, що в принципі великі підприємці і висококласні менеджери для кожної країни - це національне багатство. От це об'єктивно... І це стосується менеджерів усіх рівнів: і в бізнесі, і у виконавчій владі - на будь-якому рівні творення країни", - відзначила Тимошенко.

"Я б, чесно кажучи, не розкидалася от так дуже просто людьми, які можуть створювати макромоделі. Мені здається, що багато підприємців, які жили під час Леоніда Даниловича Кучми, створювали форму посудини за тими умовами, які диктувалися", - сказала прем'єр.

За словами Тимошенко, сьогодні потрібно спробувати створити нові умови і правила життя і подивитися, хто в цих правилах готовий жити, а хто - не готовий.

"І якщо люди готові жити в нових правилах, що будуть на порядок чистіше, хоча б на порядок чистіше, ніж було це в минулому, тоді, напевно, потрібно людям дати шанс. Це моя думка. Якщо ці люди не готові, тоді можна завжди встигнути їх розсадити по в'язницях і засланнях", - підкреслила вона, додавши: "Що стосується будь-яких бізнесменів: донецьких, дніпропетровських, запорізьких, київських - мені здається, треба дати шанс".

Прем'єр відзначила, що їм давно настав час прийти до мирової публічної угоди. "Користуючись нагодою, я хочу їм сказати, що ми готові сьогодні обговорити умови дооцінки підприємств стратегічних, я підкреслюю, це не стосується середнього і навіть не зовсім великого, а особливо дрібного бізнесмена", - сказала Тимошенко.

"Ми відкриті сьогодні. Будь ласка, прийдіть, якщо ви хочете легалізувати свою власність - доплатіть за неї. Добровільно, не потрібно от ніяких примусів, не потрібно чекати поки виламають руки, ноги, поки посадять у в'язниці. Укладіть ці угоди, почніть сплачувати податки, нормально побудуйте своє життя, легально. І я думаю, що шанс є", - підкреслила прем'єр.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування