Порошенко подобається ЄЕП і він не подаватиме до суду

Середа, 29 червня 2005, 13:24
Секретар Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко не бачить підстав для звернення до Конституційного суду з приводу відповідності Конституції України договору про формування ЄЕП між Україною, Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Що повинно бути предметом розгляду в суді? Остаточний текст погодженого документа. А чи є сьогодні хоч один текст остаточно погодженого документа? Відповідь - немає. Жодного", - сказав Порошенко.

На думку секретаря РНБО, документи, за якими учасники ЄЕП досягли компромісів, цілком відповідають Конституції. Разом з тим, він відзначив, що кілька документів можуть бути неоднозначно витлумачені, однак вони будуть допрацьовані.

Порошенко заявив, що угода про зону вільної торгівлі в рамках ЄЕП відповідає національним інтересам України і відповідає погляду України на Росію як на стратегічного партнера.

Як відомо, 3 червня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що український уряд не буде подавати до Конституційного суду подання про конституційність угод, підписаних країною в рамках формування ЄЕП між Україною, Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Суб'єктами права на конституційне подання про відповідність Конституції України чинним міжнародним договорам або тим міжнародним договорам, які вносяться в парламент для дачі згоди на їхню обов'язковість, є президент України і Кабінет міністрів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування