Луценко вже знає, хто замовляв резонансні злочини?

Середа, 29 червня 2005, 13:25
Міністерство внутрішніх справ вийшло на середній рівень виконавців резонансних злочинів, які розповідають, хто давав їм відповідні вказівки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, передає"Інтерфакс-Україна".

"Ми дійсно вийшли на середній рівень. Ну, скажімо, виконавців злочину. Я не виключаю, що не буде пов'язано й з виборами, але розкрадання держави відбувалося їхніми руками, але не з їхньої волі", - сказав він.

"Сьогодні...вони чесно кажуть, хто давав їм такі вказівки. Прізвища їх тут значаться на достатньому (рівні), ну, вище нікуди, скажімо так, я впевнений, що найближчим часом саме цим шляхом піде слідство", - сказав міністр.

При цьому він підкреслив, що він би не хотів, щоб його слова "розглядалися як якесь попередження або залякування людей".

Разом з тим Луценко підкреслив, що для тих, хто приходить із повинною й дає свідчення правоохоронним органам, може бути обраний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. "Нам ніхто у в'язниці зайвий не потрібний", - сказав міністр.

"Нехай приходять, розповідають, чесно дають свідчення й говорять, хто їх змусив все це робити. І, у принципі, я глибоко впевнений, (я дещо знаю нашого президента), що з його моральністю, він рано або пізно прийме рішення при добровільних й об'єктивних розповідях про те, хто організовував розкрадання країни, він прийме рішення про амністування тих, хто тісно буде співробітничати зі слідством", - відзначив глава відомства.

За словами Луценка, правоохоронні органи обов'язково вийдуть на тих людей, "яких знає вся країна, і щодо причетності до масових зловживань здогадуються фактично всі".

"Знаєте, коли Кучму запитали на День Росії, як йому живеться, він сказав: "Як і всі, чекаю", - додав міністр.

Луценко також повідомив, що має намір жорстко боротися з хабарництвом і самовіллям представників ДАІ в Криму під час курортного сезону.

"Я гарантую, що ДАІ в Криму буде радісним, доброзичливим і ввічливим", - підкреслив Луценко, додавши, що замовив для себе в керівника ДАІ російські номери на машину для того, щоб особисто перевіряти дії працівників Державтоінспекції на кримських дорогах.

"Якщо я виявлю 2-3 сигнали про те, що буде тривати хабарництво й знущання над людьми, я просто ДАІ виведу із Криму на літній сезон", - попередив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування