Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кушнарьов тікати не збирається

Середа, 29 червня 2005, 14:23
Лідер Партії "Нова демократія" Євген Кушнарьов не має наміру залишати Україну у зв'язку з пред'явленими йому Генеральною прокуратурою обвинуваченнями.

Про це він заявив у середу на прес-конференції в Києві, передає Інтерфакс-Україна

"Я не тільки не виїду з України, а зроблю все, щоб цей суд відбувся. Я хочу продемонструвати усьому світові, є чи правосуддя в Україні чи немає", - сказав Кушнарьов.

Він підкреслив, що під час своїх заяв на з'їзді в Сіверодонецьку в листопаді 2004 року не робив заяв сепаратистського характеру, а говорив лише про можливості введення федеративного устрою в Україні, що є дозволеною темою.

"Сепаратизм?.. Я взагалі не знаю, що це таке", - заявив Кушнарьов на пред'явлені обвинувачення, повідомляє Обком

На підтвердження своїх слів Кушнарьов навів той факт, що в програмі партії "Нова демократія", яка пройшла реєстрацію в Міністерстві юстиції України, записаний намір домагатися федеративного устрою країни.

"Раз наша партія пройшла реєстрацію, то це цілком законно", - сказав він.

У той же час Кушнарьов підкреслив, що, на його думку, якщо в ході адмінреформи регіонам будуть надані великі повноваження, то питання федеративного устрою перестане бути гострим або буде зняте зовсім.

Відповідаючи на питання журналістів про намір "Нової демократії" ініціювати створення широкої коаліції "Українська позиція", Кушнарьов відзначив, що його партія не претендує на об'єднання всіх опозиційних сил навколо себе.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура висунула обвинувачення Кушнарьову у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 статті 110 Кримінального кодексу, у кримінальній справі про зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Кушнарьову обраний запобіжний захід у вигляді особистої поруки - за нього поручилися 5 депутатів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...