Луценко не збирається "так глибоко влазити" у вибори, як Білоконь

Середа, 29 червня 2005, 14:46
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко впевнений, що парламентські вибори 2006 року пройдуть без втручання міліції в політичний процес.

Про це Луценко сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо президент скаже, буде вважати за можливе моє перебування на посаді міністра до того періоду, я все-таки хотів отут довести, що вибори можуть обійтися без міліції, без втручання міліції", - заявив він.

Міністр висловив впевненість у тому, що міліція ні зараз, ні під час виборів не буде "знаряддям у руках нової влади".

"Я глибоко впевнений, навіть якщо Луценко не буде міністром, міліція вже більше ніколи так глибоко не влізе в процес, як це було. Долі і кримінальні справи тих, хто собі це дозволяв, я думаю, від цього застережуть. Мені здається, на сьогоднішній день усі побачили, чим це може скінчитися", - підкреслив він.

"Можу сказати, що все буде добре. Сказати, що буде чудово, - сподіваюся. Я можу сказати тільки одне - такого, як було - не буде", - відзначив Луценко.

Відповідаючи на питання, чи буде Луценко особисто брати участь у виборах, міністр сказав: "Я не знаю... З одного боку, відповідно до змін у Конституції, депутат буде мати можливість бути і міністром. Тому, як би не відходячи від міністерської посади, я б міг виставити свою кандидатуру в список однієї з політичних партій і продовжувати виконувати свої обов'язки".

"З іншого боку, я не впевнений, що це буде правильно... Я не впевнений, що це дасть бажану мною максимальну об'єктивну політичну кампанію", додав він.

"Рішення прийме президент. Я йому про це заявив і сказав, що він може прийняти рішення щодо моєї участі-неучасті", підкреслив міністр, додавши при цьому, що "іти у відпустку категорично не хотів би".

"Я одержав таку величезну задачу, виконання якої для мене затьмарює всі інші там локальні політичні і людські амбіції. Це - амбіція стати успішним міністром внутрішніх справ у найскладніший період, для мене серйозніша за будь-які інші політичні і людські амбіції", - сказав голова МВС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування