Суркіси поділяться з Луценком і Зінченком по-братськи

Середа, 29 червня 2005, 17:05
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пропонує передати частку акцій ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ) фізкультурно-спортивному товариству (ФСТ) "Динамо".

Про це Луценко заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна

"У мене відбулася бесіда із братами Суркісами (президент Федерації футболу України Григорій Суркіс і президент футбольного клубу "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс), у якій взяв участь шанований мною Валентин Симоненко (голова Рахункової палати України)... У нас була нормальна чоловіча бесіда, і була запропонована така схема - ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ) безкоштовно дарує СТ "Динамо", за моїми припущеннями, близько 20% акцій", - заявив він.

Разом з тим, міністр підкреслив, що, з огляду на неприбутковість ФСТ "Динамо", його цікавить не розмір пакета акцій, а партнерство із ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ).

"Ми, зі своєї сторони, будемо розглядати цей клуб як клуб своїх партнерів. З іншого боку, вони готові виділяти із грошей свого околофутбольного бізнесу серйозні суми для реконструкції динамівських об'єктів. Ну, наприклад, басейн в Одесі, ДЮСШ у ряді областей", - сказав Луценко.

Говорячи про судові суперечки між акціонерами ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ), міністр заявив, що ФСТ "Динамо" не має наміру в нього втручатися.

"Як фізичній особі, просто як громадянинові, мені це просто не подобається. Але як міліціонер я не маю до цього ніякого стосунку, тому що не маю права ні суду диктувати що-небудь, ні слідство зупиняти", - відзначив він.

За даними Луценка, ФСТ "Динамо" належить 1% акцій ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ).

У травні позачергова конференція ФСТ "Динамо" визнала необхідним вивчити питання доцільності подальшої своєї участі в складі ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ)", ЗАТ "Динамо-Олімп" й оздоровчо-спортивного клубу "Діат".

Головою центральної ради ФСТ "Динамо" є держсекретар Олександр Зінченко. Луценко є першим заступником Зінченка.

У центральну раду також входять заступники глави МВС Геннадій Москаль, Михайло Вербенський, Петро Коляда, Володимир Рудик, Олександр Фокін.

ФСТ "Динамо" у свій час створювалося як спортивне товариство для представників силових структур. У радянські часи мало найбільшу спортивну базу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування