Порошенко починає нову приватизацію

Середа, 29 червня 2005, 18:07
Рада національної безпеки прийняла рішення про відновлення приватизації, заявив після засідання секретар РНБОУ Петро Порошенко.

"На засіданні Ради нацбезпеки було прийнято рішення про відновлення приватизації", - сказав Порошенко.

"Найближчим часом буде оголошено конкурс. І в термін не пізніше 15-20 листопада відбудеться конкурс з приватизації "Криворіжсталі" з дотриманням всіх процедур", - додав Порошенко.

За його словами, "Криворіжсталлю" перелік об’єктів, які виставлять на конкурс цього року, "не обмежиться".

"Апарат РНБОУ прийняв пропозиції Фонду держмайна і уряду щодо переліку об’єктів, який виставляється на приватизацію, і я не виключаю, що на наступному засіданні РНБОУ ми візьмемо до відома інформацію, щоб цей перелік був погоджений", - сказав Порошенко.

"Інвестори чекають на початок нової хвилі чесної приватизації. Я впевнений, що українська влада цей іспит складе", - зазначив Порошенко.

Порошенко також сказав, що на засіданні Радбезу в середу було розглянуто закон про дооцінку нечесно приватизованих підприємств.

"За дорученням, закон буде доопрацьований за участі міністра фінансів, міністра економіки, секретаря ради національної безпеки і першого віце-прем'єра", - додав Порошенко.

Він також застеріг, щоб "нас не вводила в оману назва законопроекту". "Це має бути в межах меморандуму, який підписали прем’єр, голова Верховної Ради і президент (перед міні-Давосом)", - додав Порошенко.

За його словами, закон має стосуватися тільки процедур уже після ухвалення судом рішення про те, що приватизація відбулася з порушеннями.

"Я мав можливість поспілкуватися з інвесторами під час міні-Давосу, і нікого процес дооцінки не хвилює. Чітка заява влади про відсутність реприватизації цю ситуацію заспокоїла", - заявив Порошенко.

"Українська правда"

Читайте також:

ЛИТВИН І ТИМОШЕНКО ДОМОВИЛИСЯ ПРО ГАРАНТІЇ ВЛАСНОСТІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування