Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наказав перевірити парк в Ялті і активно створювити заповідники

Середа, 29 червня 2005, 18:21
Президент Віктор Ющенко доручив збільшити число заповідників і відновити їх у межах, в яких вони перебували до незаконного відчуження земель при попередній владі.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки Петро Порошенко після засідання РНБОУ в середу.

"Президент поставив завдання – відновити всі заповідники і заказники. І створити в місцях, де це дозволяється, додаткові заповідники – і зафіксувати їх землі як такі, що не підлягають приватизації", - сказав Порошенко.

Він додав, що в Україні "найнижча кількість квадратних метрів заповідників у порівнянні з усією Європою: в Україні 540 квадратних метрів, тоді як у Європі понад 2 200".

"Приморський парк у Ялті складав 35 гектарів – зараз лише 9 гектарів. Окремі бізнес-структури, які почали будівництво на території парку висотних будинків, навіть називають свою резиденцію "Приморський парк", - обурився Порошенко.

Тепер, за словами Порошенка, "є доручення прокуратурі, яка має розібратися із законністю скорочення паркової зони Ялти".

"Так само як і щодо ялтинської кіностудії, яка була розділена на 14 шматків і дуже швидко змінила власника. На сьогодні уже починають пропонуватися компроміси", - додав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...