Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко обіцяє дешевші квартири і не чіпати дядька

Середа, 29 червня 2005, 19:18
Секретар Радбезу Петро Порошенко прогнозує зменшення цін на житло після створення прозорого ринку землі.

"Хабарі на отримання землі, які входили в собівартість квартир, будуть вилучені", - пообіцяв Порошенко після засідання Ради нацбезпеки з питань землекористування.

Загалом, на думку Порошенка, "пропозиція на ринку і землі, і житла з більш низькою собівартістю зіб'є ціни на житло".

Він нагадав, що в країнах-сусідах України "будівельний бум стався завдяки прозорій схемі отримання земель". Тому, за словами Порошенка, до Верховної Ради уряд внесе 64 законопроекти на вдосконалення цього процесу.

"З 36 до 14 скоротиться кількість етапів для отримання земельних ділянок", - додав він.

Зараз, за словами Порошенка, щороку від незаконного використання земель бюджет втрачає 20 мільярдів гривень. Він навів приклад, що минулого року Ялта недоотримала від виділених земель суму, яка складає її річний бюджет – 120 мільйонів гривень.

За словами секретаря Радбезу, після роботи очолюваної ним комісії "десятки тисяч гектар повернуться до державної власності".

Порошенко додав, що слід перевірити законність виділених ділянок, але "ніхто не збирається розтягувати це на роки, забирати в дядька шість соток, які він отримав згідно з процедурою".

Також Порошенко повідомив про запуск пілотного проекту, коли місцеві ради пропонуватимуть інвесторам: "це площадка під супермаркет, це площадка під промислове виробництво, оголошується прозорий аукціон, платіть гроші і розвивайте територію".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...