Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко з ЄЕП не хоче переходити межу

Четвер, 30 червня 2005, 11:13
Україна виступає проти створення наднаціональних органів і митного союзу в рамках Єдиного економічного простору.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко, виступаючи увечері 29 червня в ефірі "5 каналу", повідомляє РІА "Новості".

"У нас є межа, ця межа - зона вільної торгівлі без створення наднаціональних органів і митного союзу", - сказав він.

При цьому Порошенко відзначив, що на сьогодні процес інтеграції України в ЄЕП відбувається прозоро, чого не було при попередній владі.

"Що таке ЄЕП не знали ні лідер найбільшої фракції, ні ваш покірний слуга, ні інші народні депутати. Зараз же відкриті абсолютно всі документи, хто завгодно може дізнатися, що перший етап ЄЕП - це базова правова основа створення зони вільної торгівлі", - сказав Порошенко.

На питання, що є останнім етапом створення ЄЕП, Порошенко відповів: "Далі будемо дивитись, наскільки це відповідатиме інтересам України".

"Поки що підпис України стоїть під першим етапом - створенням зони вільної торгівлі, із застереженням про нестворення будь-яких наднаціональних органів, оскільки це суперечить Конституції України", - відзначив секретар РНБО.

Він висловив упевненість у тому, що створення зони вільної торгівлі вигідне всім чотирьом країнам - членам ЄЕП, відзначивши, що провал переговорів стане поразкою всіх учасників переговорного процесу.

У ЄЕП входять Білорусь, Казахстан, Росія і Україна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування