Кандидата від Ющенка не пустили на вибори. Він закидав Конотоп макулатурою

Четвер, 30 червня 2005, 12:53
Кандидата на посаду міського голови Конотопа від партії Віктора Ющенка "Народний Союз "Наша Україна" Віталія Демідка знято з реєстрації у зв'язку з невідповідністю витрат кандидата на агітаційну кампанію з розміром визначеного законом виборчого фонду.

Про це повідомляє інтернет-видання "Обком" у четвер.

Демідка було знято з реєстрації 28 червня рішенням Міського районного суду Конотопа, прийнятого на підставі заяви територіальної виборчої комісії, яка виявила перевищення витрат кандидата на виборчу кампанію.

"Обком" повідомляє, що по місту була поширена агітаційна продукція на підтримку Демідка загальним тиражем до 40 тисяч екземплярів.

Зокрема, поширювався так званий "Інформаційний дайджест "Будуймо новий Конотоп" (тираж 10 тисяч), буклети "Віталій Демідко: Керувати містом мені під силу!" і "Наука жити в Конотопі. Віталій Демідко радить" (загальний тираж 15 тисяч екземплярів), а також листівки, буклети і т.ін.

За даними "Обкому", представник відповідача в суді пояснював, що кандидат до цієї продукції стосунку не має, хоча знав про її поширення і схвалював текст.

Територіальна виборча комісія надала суду акт, яким підтверджується факт, що ця продукція поширювалася в агітаційному наметі, який належить самому кандидату. Спростувати цей доказ представник відповідача не зміг.

Видання також повідомляє, що під час засідання суду, "на вулиці біля нього була зібрана група підтримки кандидата. Серед цієї групи був і заступник губернатора Сумської області Олександр Лаврик".

На даний момент на посаду мера Конотопа претендують 14 кандидатів. З них 4 "нашоукраїнців", виконуючий обов'язки мера і 2 його заступники, а також депутат, член фракції Комуністичної партії України Ольга Гінзбург.

Вибори відбудуться 3 липня.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування