Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американські сенатори хочуть дати Україні 95 мільйонів доларів

Четвер, 30 червня 2005, 12:54
Профільний підкомітет сенату США з асигнувань на засіданні в середу проголосував за збільшення коштів, які виділяються у бюджеті США на 2006 рік на програми з підтримки демократії й ринкових реформ в Україні.

Як повідомляє РІА "Новості", сенатори проголосували за збільшення витрат по даній статті з $79 мільйонів до $95 мільйонів.

Також були збільшені витрати по даній статті для Грузії й Росії. Якщо адміністрація Буша передбачала в 2006 році виділити Грузії на ці програми $67 мільйонів, то сенатський підкомітет збільшив дану суму до $70,5 мільйона.

Адміністрація Джорджа Буша у своєму бюджетному запиті на наступний рік передбачала виділення на ці програми в Росії $48 мільйонів, але сенатори збільшили її до $85 мільйонів.

Ці кошти заносяться в бюджет держдепартаменту США в статтю "сприяння незалежним державам колишнього Радянського Союзу", по якій проходить фінансування програм розвитку демократії, підтримки економічних і ринкових реформ, програм по безпеці й правозастосуванню, а також гуманітарна допомога.

Всі ці програми здійснюються урядом США за кордоном відповідно до прийнятого незабаром після розпаду СРСР в 1992 році закону за назвою "Акт про підтримку свободи".

"Значну роль, яку відіграє сприяння в рамках "Акту про підтримку свободи", драматичним чином ілюструють недавній тріумф громадянського суспільства й демократії в Україні й прогрес у Грузії, який триває після "революції роз", - сказано в супровідній довідці держдепартаменту США до бюджетного запиту на 2006 рік.

Рішення підкомітету буде затверджуватися в четвер на засіданні комітету в повному складі й потім виноситися на голосування на засідання всього сенату.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування