Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ НЕ ЗАТРИМУВАЛА БАКАЯ?

Четвер, 30 червня 2005, 13:17
У МВС Росії висловлюють здивування у зв'язку із заявою міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка щодо начебто затримання в минулий вівторок у Москві колишньої керівника справами адміністрації президента Леоніда Кучми Ігоря Бакая.

"Наш український колега заявляє про подію, що не зареєстрована російськими правоохоронними органами", - заявив у середу "Інтерфаксу" високопоставлене джерело в МВС Росії.

У цьому зв'язку він висловив сумніви з приводу тверджень про те, що "Бакай був відпущений", оскільки "сам факт затримання ще не встановлено".

"Жорстка реакція МВС України на цю подію також незрозуміла", - продовжило джерело в МВС РФ.

Він нагадав, що МВС України по каналах Інтерполу передало російським колегам прохання про встановлення місцезнаходження Бакая і підтвердження нібито наявного в нього російського громадянства.

"У запиті українських колег не було прохання про затримання колишнього високопоставленого чиновника, тому настільки жорстка реакція необґрунтована", - вважає представник МВС Росії.

Разом з тим він запевнив, що російське правоохоронне відомство "готове прийняти будь-яку офіційну реакцію МВС України і розглянути будь-яку заяву його керівників, але оформлене належним чином і не вкинуте випадково в засоби масової інформації".

"Якщо українська сторона дійсно вважає за необхідне застосувати щодо Бакая якісь оперативні заходи або попросити допомогу в цьому російських колег, для цього немає необхідності доводити до відома громадськість і широко рекламувати свої наміри в ЗМІ", - вважає представник російського МВС.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування