Мельниченко не хоче давати Піскуну свій диктофон

Четвер, 30 червня 2005, 13:31
Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко не бачить підстав для передачі Генпрокуратурі технічних засобів, за допомогою яких велося прослуховування екс-президента Леоніда Кучми.

Про це йдеться в заяві Мельниченка, переданій в "Українську правду".

"Я поділяю позицію потерпілих і не бачу жодних підстав для виконання вимоги Генеральної прокуратури про обов’язкову передачу їй всіх оригіналів записів та записуючих пристроїв, а також про надання відповіді на 92 запитання (частина яких має значення лише для слухання справи в суді) обов’язково до проведення будь-якої експертизи записів", - наголосив Мельниченко.

"При проведенні незалежної міжнародної експертизи я готовий надати лише ті пояснення, які будуть необхідні експертам для їхнього висновку. Після встановлення автентичності записів, я надам свідчення Генеральній прокуратурі та українським судам", - додав він.

Екс-майор зазначив, що потерпілі наполягають на тому, що його "повторні свідчення повинні надаватись ним лише після того, як Генеральна прокуратура визнає його записи злочинних наказів Кучми достовірними на підставі незалежної міжнародної експертизи".

Водночас Мельниченко висловив готовність брати участь у проведенні експертиз записів розмов Кучми експертами, котрих визначить доповідачка ПАРЄ Сабіна Лотхойзер-Шнаренбергер та погодять потерпілі Олександр Єльяшкевич, Леся та Мирослава Гонгадзе.

Як відомо, Шнаренбергер призначена ПАРЄ спеціальною доповідачкою у справі Гонгадзе.

Мельниченко також нагадав, що ще на початку квітня 2005 року погодився на зустріч з генпрокурором Святославом Піскуном, але той дотепер в США не приїхав.

"Однак, я ще раз підтверджую свою готовність зустрітись з генеральним прокурором на підставі узгодженої процедури", - зазначив Мельниченко.

Він також вимагає від Генпрокуратури виконати рішення Печерського районного суду Києва та допустити його адвоката до ознайомлення з матеріалами, що стали підставою для порушення кримінальної справи проти нього.

"Також наполягаю на тому, щоб були створені необхідні умови для приїзду та безпечного перебування в Україні Олександра Єльяшкевича та Сергія Шолоха (свідка у справі Гонгадзе) для проведення необхідних процесуальних дій", - наголосив Мельниченко, відзначивши, що справу Гонгадзе треба розглядати разом зі справою Єльяшкевича.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...