Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Завод Пінчука будуть "посилено" охороняти від "Привату"

Четвер, 30 червня 2005, 13:41
Нікопольський завод феросплавів переходить на посилений режим охорони у зв’язку з можливістю силового захвату підприємства групою "Приват" після поширення інформації про продаж НЗФ російським бізнес-структурам.

Про це сказав голова профспілкового комітету НЗФ Євген Базовкін, повідомляє "Німецька хвиля" у четвер.

За його словами, дніпропетровська група "Приват" вже робила спроби силою захопити підприємство і, можливо, спробує зробити це знову, "щоб завадити переходу підприємства під контроль інших бізнес-структур".

Базовкін зазначає, що група "Приват" є власником комбінатів з видобутку марганцевої руди - сировини для виробництва феросплавів, і придбання НЗФ може зробити її монополістом на цьому ринку.

"На відміну від неї, російські претенденти не мають жодних ділових зв’язків з Нікопольським феросплавним і купують завод тільки тому, що це – прибутковий бізнес", стверджує він.

Як відомо, раніше повідомлялося про те, що група компаній "Ренова" і найбільші акціонери "Євразхолдингу" домовилися про придбання в рівних частках близько 74% акцій НЗФ.

Ще раніше працівники НЗФ заявляли про загрозу силового захоплення підприємства групою "Приват" у зв'язку із призначеними на 5 травня 2005 року двох зборів акціонерів ВАТ "НЗФ" за двома різними реєстрами - у Нікополі, ініційованому підприємством і корпорацією "Інтерпайп", і в Орджонікідзе, ініційованому групою "Приват".

НЗФ - найбільше в Україні підприємство з виробництва сілікомарганцю й феромарганцю, контрольоване "Інтерпайпом", який належить Віктору Пінчуку.

Неформальним лідером групи "Приват" вважається бізнесмен Ігор Коломойський.

Читайте також:

ПІНЧУК ТАКИ ПРОДАВ РОСІЇ ЗАВОД, ЯКИЙ ТИМОШЕНКО ВВАЖАЛА ДЕРЖАВНИМ

ТИМОШЕНКО ЗАБИРАТИМЕ ЩЕ ОДИН ЗАВОД ПІНЧУКА

Поки "Приват" чекає на Семенюк, Пінчук шукає допомоги у Зварича

Завод Пінчука знову можуть захопити?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування