Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіста, який нібито вчинив замах на депутата, знову відправили під варту

Четвер, 30 червня 2005, 14:34
Апеляційний суд міста Севастополя, який близько двох років розглядає справу євпаторійського журналіста Володимира Лутьєва, вирішив повернути його під варту.

Лутьєва у жовтні 2002 року було обвинувачено працівниками УБОЗ у спробі організації замаху на кримського депутата Миколу Котляревського і було тоді взято під варту.

Завдяки протестам кримських журналістів, які вказували на явно замовний характер цього обвинувачення, оскільки журналіст у своїй газеті "Євпаторійський тиждень" викривав кримінальне минуле Котляревського, і завдяки втручанню уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової, Лутьєва у грудні цього року випустили з-під варти під підписку про невиїзд.

У четвер севастопольський суд змінив запобіжний захід Лутьєву і знову взяв його під варту. Аргументом для цього стало клопотання депутата Котляревського, у якому він вказував, що Лутьєв, виїжджаючи до Києва, порушував режим підписки, а також нібито загрожував Андрію Грачову – колишньому працівнику УБОЗу, якого Лутьєв нібито восени 2002 року найняв як кіллера.

За словами Лутьєва, суд у четвер "виконав замовлення Котляревського, який разом з колишніми убозівцями давно намагається посадити мене за ґрати".

Журналіст відзначив, що він дійсно виїжджав до Києва до Карпачової, про що завжди повідомляв суд.

Це ж підтвердив "УП" адвокат Лутьєва Віктор Овечкін, який назвав рішення суду "необґрунтованим і нічим не підтвердженим".

За його словами, у матеріалах судової справи є факти, які спростовують клопотання Котляревського, але суд відмовився їх розглянути.

Суд також відмовився провести експертизи і порівняти свідчення свідків. Овечкін має намір наполягати на зміні запобіжного заходу журналісту, у тому числі і тому, що в нього слабке здоров'я.

Лутьєв - інвалід, до того ж у четвер відразу ж після оголошення рішення суду журналіст, протестуючи проти неправомірного рішення, оголосив сухе голодування.

"Українська правда"

Читайте також історію протистояння журналіста і депутата:

Володимир Лутьєв: журналіст-убивця чи жертва "замовної" справи?- II


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...