Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав завдання Луценку, яке перевірить в липні

Четвер, 30 червня 2005, 16:15
Президент Віктор Ющенко поставив низку завдань перед регіональними структурами МВС, податкових органів та митницями, про виконання яких йому мають доповісти до 15 липня.

Про це йдеться у телеграмах, надісланих главою держави керівництву згаданих структур, повідомляє прес-служба президента.

Так Ющенко звернув увагу керівників регіональних структур МВС, що на місцях не сформовано план дій щодо організації роботи з викорінення економічної злочинності та хабарництва і корупції в системі місцевої влади, забезпечення роботи з розслідування порушень прав виборців на минулих президентських виборах.

Ющенко також відзначив необхідність зміцнення принципів підбору та заміщення кадрів, забезпечення змін у діяльності підрозділів ДАІ, які "повернулися до попередньої непублічної практики роботи, принижують своїми діями автовласників". Президент вимагає "посилити особистий контроль на вказаних напрямах".

Звертаючись до керівників регіональних митниць, Ющенко констатує, що вони "не змогли навести належний порядок" у своїх службах. "Корупція і хабарництво серед працівників митниць залишаються проблемою номер один", – зазначається у телеграмі.

Президент вимагає від керівництва місцевих митниць звернути особливу увагу на покращення морального клімату роботи колективів, викорінення корупції та хабарництва, а також на підбір та оновлення кадрів "чесними і моральними" професіоналами.

У телеграмі до керівників регіональних податкових органів Ющенко критикує їх за відсутність суттєвих змін, "особливо в частині налагодження чесних партнерських відносин, надання консультацій та практичної допомоги тим, хто щиро налаштований працювати у правовому полі".

"Продовжується практика дрібних зачіпок та провокування на різноманітні "подяки", хабарі", – зазначається у телеграмі.

"На керівних посадах залишаються ті, хто виконував замовлення старої влади", – підкреслює глава держави.

Ющенко також звертає увагу місцевих податківців на практичну відсутність роботи зі спрощення звітності та забезпечення прозорості у діяльності податкових органів.

Президент вважає, що таким чином нове керівництво регіональних податкових органів не в змозі виконати покладені на нього завдання.

Ющенко вимагає від податківців на місцях проаналізувати ситуацію і затвердити план дій, який передбачав би: чітко продуману систему відповідальності працівників за належну якість роботи та залучення до роботи, в тому числі на керівні посади, фахівців, "необтяжених навичками репресивних підходів".

Президент також наполягає на тому, щоб план дій для податківців передбачав налагодження системи інформування громадськості щодо роботи податківців.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування