Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович знає, що йому влаштують адмінресурс на повну котушку

Четвер, 30 червня 2005, 16:57
Екс-прем'єр-міністр Віктор Янукович упевнений, що новою владою на майбутніх виборах у Верховну Раду буде застосовано адмінресурс, який "розкручуватиметься за повною програмою, на повну котушку".

Про це він заявив, виступаючи у четвер на координаційній раді Союзу молоді регіонів України.

Янукович відзначив, що Україна "одержала розкручуваний шквал репресій; фактично владою оголошено війну другій половині українців, яка говорить не так, як вона, думає не так, як вона".

Як вважає лідер Партії регіонів, подібного роду розправа з політичними опонентами з боку нової влади говорить про її єдине прагнення монополізувати парламентські вибори 2006 року для того, щоб у опозиції не було шансів на перемогу.

Він розкритикував дії нової влади у різних сферах.

"Ефективності роботи місцевої влади сьогодні немає. Про це говорять розбиті дороги, покинуті об'єкти будівництва, зростання цін, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, невиконання бюджету", - поскаржився Янукович.

"Запропонований бюджет не був бюджетом розвитку, а є бюджетом проїдання, розрахований на короткочасний ефект, тимчасове задоволення соціальних питань", - зазначив він.

Як і прогнозували члени Партії регіонів, продовжив лідер цієї партії, політика дій нової влади фактично призвела до збільшення "непрямих податків, а ми займалися реформуванням податкової системи економіки".

Янукович вважає, що на сьогоднішній день "є силовий, ручний варіант управління економікою через підняття тарифів, зростання цін, підтримуваний монетарною політикою Національного банку України, ревальвацією гривні". В результаті такого роду дій, зазначив екс-прем'єр, прибуток вітчизняних підприємств почав знижуватися, "ми почали втрачати експортні можливості".

Говорячи про обсяги виробництва, Янукович зазначив, що в 2004 році було зростання приблизно на 30%, нині ж воно, за його словами, становить всього 15%.

Крім того, додав голова Партії регіонів, зниження курсу долара призвело до зменшення прибутковості підприємств, "почали вимиватися оборотні кошти, інвестиційні програми скоротилися в 10 разів", що з часом може призвести до зниження конкурентоспроможності вітчизняної продукції на світових ринках.

Янукович висловив припущення, що падіння прибутковості підприємств спричинить скорочення наповнення бюджету, що, перш за все, позначиться на виконанні соціальних програм.

"Соціальні програми у результаті гальмуватимуться, а значить, не виконуватимуться", - наголосив Янукович. Це, у свою чергу, на його думку, призведе до зниження доходів населення і рівня життя українців в цілому.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування