Кравчук не хоче, щоб Янукович став міністром

Четвер, 30 червня 2005, 18:24
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук називає піаром заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про намір порушити питання про позбавлення 16 депутатів депутатських повноважень.

Про це Кравчук сказав на прес-конференції в четвер, коментуючи заяву міністра внутрішніх справ.

"Коли людина навіть не викликалась до генерального прокурора або до слідчого, коли не заведена на неї карна справа, не тільки на неї, а навіть по факту, коли немає ні того, ні того, а людина вже фігурує у списку про позбавлення її депутатської недоторканності, це щось нове, абсолютно нове у діяльності правохоронних органів", - зазначив Кравчук.

"Я бачу за цим знову ж таки піар. Народу треба казати: ось бачите скільки злочинців, ось бачите, скільки у Верховній Раді, народу треба казати, що ми всіх до одного посадимо, а це найлегше. Бо економіка складна, газ ціну має, а вийти на телебачення і сказати "посадимо усіх – це ж не треба грошей. Тому люди повинні знати, що їх дурять", - наголосив він.

За його словами, щоб прокурору внести 16 подань на депутатів, яких Луценко запропонував позбавити депутатських повноважень, йому потрібно провести велику роботу.

"Ви пам’ятаєте, скільки було проблем з поданням на Юлію Тимошенко. По-перше, регламентний комітет пройти, це чітко визначено. І що справді можна повірити, чопом отак 16 позбавлять повноважень?!", - сказав лідер фракції СДПУ(о).

Кравчук також повідомив, що збирається внести до Верховної Ради законопроект про Кабінет міністрів, оскільки зараз Кабмін "перетворюється у хлопчика для побиття, у даному разі дівчинку", бо "зараз доручення будь-кому з членів Кабінету міністрів можуть дати прем’єр, президент, Порошенко, Зінченко, Третяков".

Згідно з цим законопроектом, Кабмін стає центральним органом виконавчої влади.

За словами Кравчука, зараз в Україні діють чотири центри влади, а відтак буде лише один. Згідно з цим законопроектом, посаду прем’єр-міністра буде призначати президент за поданням коаліції Верховної Ради.

"Тобто він не сам її вносить, а коаліція політичних сил у Верховній Раді називає ці кандидатури, і президент їх вносить. В разі, якщо він не погоджується, то ведуться важкі, як так думаю, переговори, але результат має бути однозначний: президент повинен внести кандидатуру за рішенням коаліції", - сказав він.

Згідно із законопроектом, президент має вносити проект про призначення до Верховної Ради лише міністра оборони та міністра закордонних справ. Інші міністри призначаються парламентом за поданням прем’єра. Рішення про відставку Кабміну, прем’єра, окремих членів Кабміну приймається парламентом.

За словами Кравчука, серед обов’язкових вимог до потенційних міністрів є відсутність судимостей, вища освіта та володіння українською мовою.

Нагадаємо, що лідер Партії регіонів, Віктор Янукович, який був прем’єр-міністром, та якого на президентських виборах 2004 року підтримала партія СДПУ(о), має дві судимості.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News