Григоришин довідається, хто купив акції "Динамо"

Четвер, 30 червня 2005, 19:12
Компанія Pacific International Sports Club Ltd одержить інформацію про імена й адреси реальних осіб, які придбали акції футбольного клубу "Динамо" (Київ) у вересні минулого року.

Про це говориться в постанові Районного суду Лімассола (Кіпр) від 28 червня 2005 року, передає Інтерфакс-Україна.

У такий спосіб районний суд Лімассола (Кіпр) зобов'язав компанії Comerco Commercial Ltd (Кіпр), Cognimax Ventures Ltd (Кіпр), Castorian Commercial Ltd (Кіпр), Jestlic Ventures Ltd (Кіпр) і Laomax Holding Ltd (Кіпр) надати ці дані.

Як говориться в постанові суду, у випадку, якщо відповідачі негайно не виконають постанову суду, вони будуть арештовані, а їхнє майно - конфісковано.

Коментуючи рішення суду журналістам у п'ятницю, юрист Pacific Олена Терлецька відзначила, що Pacific змушено шукати інформацію про угоди з акціями ФК "Динамо" за кордоном.

Вона аргументувала це тим, що в Україні вже кілька місяців ТОВ "Регістр", що веде реєстр ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ), і його посадові особи ухиляються від виконання ухвали Печерського районного суду Києва від 21 лютого про надання суду низки документів як доказів.

ТОВ "Регістр" при цьому посилається на ухвалу районного суду Луганської області.

За словами Терлецької, серед документів повинні бути договори про покупку-продаж акцій ЗАТ, які підписувались протягом 2000-2004 року, документи про оплату акцій, а також дані про власників і хоронителів акцій ЗАТ на даний момент.

Як повідомлялося, 12 квітня Східнокарибський Верховний суд Британських Віргінських островів заарештував банківські рахунки в розмірі $22,391 млн. шести офшорних компаній.

За даними Pacific, до відчуження акціонерами клубу були міжнародні компанії Comerco Commercial Ltd (20,11%), JestlicVenturesLtd (19,88%), CognimaxVenturesLtd (19,24%), CastorianCommercialLtd (18,37%), LaomaxHoldingsLtd (11,93%), HambayTradingCorporation (9%), фізкультурно-спортивне товариство "Динамо" (1%), SoccerMarketingInternationalLtd (0,18%), президент клубу Ігор Суркіс (0,12%), Pacific (0,1%), глава ради засновників клубу Валентин Згурський (0,07%).

Судові розгляди навколо київського "Динамо" почалися більше трьох місяців тому. Зокрема, під сумнів поставлена законність переходу клубу до його нинішніх власників, у тому числі президенту Ігорю Суркісу.

З березня 100% акцій клубу знаходяться під арештом. Печерський районний суд Києва призначив розгляд позову компанії Pacific на 21 вересня. Резервна дата розгляду - 21 жовтня.

Експерти пов'язують компанію Pacific International Sports Club Ltd з бізнесменом Костянтином Григоришиним

Читайте також:

Заарештували рахунки власників "Динамо" з Віргінських островів

"Динамо" стверджує, що бабусі з Віргінських островів ними більше не володіють


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування