Мороз проситиме Ющенка про вето, а потім піде до суду

Четвер, 30 червня 2005, 19:13
Фракція соціалістів готова ініціювати звернення до Конституційного суду з метою отримати офіційну оцінку закону про взяття на поруки депутатами Верховної Ради арештованих, прийнятий парламентом 21 червня.

Про йдеться у заяві керівника фракції СПУ Олександра Мороза, розповсюдженій прес-службою фракції у четвер.

"Соціалісти запропонують підписати звернення до Конституційного суду всім депутатам, включаючи фракції БЮТ та промисловців і підприємців і, звичайно ж комуністам (які тоді проголосували за закон)", заявив Мороз, додавши, що цей законопроект, "є абсурдом, як з правової, так і з політичної точки зору".

На думку Мороза, законопроект "порушує принципи Конституції, незалежного слідства і судочинства, підриває принципи українського парламентаризму, свідчить, що відомі депутати, а також "друзі" депутатів хочуть поставити себе вище правоохоронної системи".

Соціалісти звинувачують фракцію блоку Юлії Тимошенко, промисловців і підприємців, а також комуністів у сприянні "одіозним діячам старого режиму".

"Бог суддя тим депутатам, які вважають, що гасло "Бандитам – тюрми!" сьогодні не таке актуальне, як бюджетна резолюція. Хоча півроку тому на Майдані більшості з нас здавалося, що переконання і справедливість, сьогодні, при новій владі, не конвертується", заявляє Мороз.

Соціалісти також вимагатимуть від президента Віктора Ющенка "якомога швидше застосувати вето" до цього закону.

"Вважаємо і надалі неприпустимим для нової влади приносити в жертву цінності помаранчевої революції заради досягнення якихось тактичних інтересів влади або її окремих представників", - заявляють соціалісти.

На їхню думку, "авантюра з прийняттям законопроекту про амністію ще раз доводить, що саме негласне втручання органів виконавчої влади в роботу парламенту є реальною загрозою українській демократії".

"Я переконаний, що тільки своєчасне введення в дію політичної реформи стане серйозним бар'єром проти сумнівного лобіювання "потрібних" рішень, проти телефонного права й особистих амбіцій окремих політиків", зазначає Мороз.



Українська правда

Читайте також
Різака і Колесникова нарешті зможуть взяти на поруки. Допомогла Тимошенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування