Тимошенко буде боротися з падінням метеоритів і відхиленням земної вісі на 5%

Четвер, 30 червня 2005, 21:10
Президент Віктор Ющенко і прем’єр Юлія Тимошенко збираються зустрітися з керівниками великих компаній України з тим, щоб переконати їх платити податки.

"Зранку ми зустрічалися з президентом України і ми домовилися наступного тижня запросити на таку люб’язну зустріч всі банки і великі підприємства, які вважають, що платити податки – це зайва річ", - сказала Тимошенко журналістам у четвер.

За її словами, в уряді створено робочу групу, яка вивчатиме технологію ухиляння від сплати податків і розроблятиме заходи для унеможливлення цього.

Тимошенко повідомила, що з 1051 підприємств, які мають понад 200 млн. грн. реалізації товарів та послуг за рік, лише декілька десятків чесно сплачують податки. Зокрема, за її словами, банки, за винятком двох-трьох, не платять податок на прибуток.

"Наприклад, найрозповсюдженіше – виведення прибутків великих холдингів через страхування будь-яких ризиків: страхування від падіння метеоритів або що вісь землі відхилиться на 5"%, - зазначила прем’єр.

"Під це виводиться увесь прибуток. Кожне велике підприємство, холдинг або банк має свою страхову компанію. Прибуток оподатковується 25%, тоді як страхові компанії мають платити 3% від обсягу страхового внеску", - пояснила вона.

Другим прикладом вона назвала реалізацію на експорт через офшорні зони. Як ще один приклад Тимошенко розповіла про компанію "Нестле", яка "прекрасно працює в Україні і від валового обсягу реалізації сукупно платить податок на прибуток і ПДВ близько 13"%.

"Всі інші не досягають і до 2"%, - обурилася Тимошенко.

"Під час зустрічі з підприємцями, які не хочуть платити податки, ми запропонуємо поговорити про систему стосунків між владою і бізнесом, бізнесом і суспільством, про мораль цих підприємців", - сказала Тимошенко.

За її словами, наступної середи на Кабміні буде представлений законопроект, який запобігає такому ухилянню від сплати податків.

"Ми й далі займатимемося легалізацією нашої економіки. Не тільки розмовами! Розмови будуть, щоб закрити минуле і сказати: "У вас була погана традиція, але ми почали нову епоху життя України, тому будьте чесними громадянами і сплачуйте податки", - закликала Тимошенко.

"І якщо далі розмови не матимуть ефекту, то план заходів буде доповнюватися і ми закриватимемо кожну дірку, паралельно знижуючи податкове навантаження", - додала вона.

За її словами, "це прекрасна програма, яка після "Контрабанди-стоп", дасть зростання доходів бюджету".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування