Литвин хоче, щоб Тимошенко не спала, а доводила до кондиції

Неділя, 10 липня 2005, 22:40
Спікер Володимир Литвин вважає, що причиною непорозумінь у Верховній Раді минулого тижня було намагання уряду прийняти законопроекти, потрібні для вступу в СОТ, якомога швидше.

Про це Литвин сказав в ефірі телеканалу "Інтер" у неділю ввечері.

"Коли ми обговорили причини збурення, мені лідер комуністів Петро Симоненко ставить цілком логічне запитання: "Ви позбавляєте 60 народних депутатів можливості висловити свої застереження, свої пропозиції, зауваження до законопроектів. Ми не проти цих законопроектів, але давайте розглядати так, як того вимагає усталена практика", - розповів Литвин.

"І повірте, в мене не було жодних аргументів, щоб заперечити керівнику депутатської фракції", - сказав він.

"Хоча я розумію прекрасно бажання уряду приймати якомога швидше рішення. Але очевидно, не потрібно спати, а потрібно робити не за одну ніч законопроекти, які викликають заперечення", - вважає Литвин.

"Адже ті законопроекти, які ми спільно допрацювали, дотягнула їх саме Верховна Рада до кондиції, вони були прийняті Верховною Радою", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи не є однією з причин конфлікту відсутність у парламенті більшості, Литвин відповів: "Вона не може бути за тим принципом, коли країну поділили між собою три політичні сили".

"Я маю на увазі призначення на посади починаючи з голови районної державної адміністрації й закінчуючи урядом. Якщо ми хочемо розширити соціальну базу підтримки влади, то, очевидно, треба проводити менш безсоромну політику", - відзначив спікер.

Відповідаючи на питання, чи вірить він, що майбутні вибори будуть чесними й прозорими, Литвин відповів: "Є певні застереження".

"Цілком очевидно, коли активно починає створюватися політична партія, коли туди добровільно і примусово заганяють людей і коли безпосередньо губернатор очолює обласну партійну організацію, він буде все робити для того, щоб в області перемогла політична сила, яку він представляє", - вважає Литвин.

Говорячи про майбутні вибори, Литвин зазначив, що "Народна партія буде робити все, щоб стати вагомою політичною силою, наростити політичні м'язи, наростити підтримку в українському суспільстві".

На питання, чи не виключає він самостійної участі у виборах, спікер сказав: "Сьогодні нічого не можна виключати".

Литвин також розповів, що завжди ходить на роботу пішки і дуже багато спілкується з людьми біля Кабміну і Верховної Ради. "І намагаюся чим можу допомогти, принаймні, зробити все, щоб людей прийняли і вислухали", - сказав спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування