Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українець витратив на Sotheby’s 21 мільйон доларів

Понеділок, 11 липня 2005, 16:39
Новий український покупець витратив більше 12 мільйонів фунтів (21 мільйон доларів) на аукціоні Sotheby’s 20 червня.

Як повідомляє Theartnewspaper.com, "неопізнаний претендент залишив за собою право на три з п'яти кращих творів при продажу, серед яких класичні роботи Сіньяка, Гогена і Фламінка".

Він купив Сіслея і перебивав ціну двох інших робіт. Він, можливо, також був покупцем головної партії - картини Ван Донджена "Дама у великому капелюсі", за котру було запропоновано 5 мільйонів фунтів (новий аукціонний рекорд для художника).

"Поява нового покупця, що пропонував ціну через агента у Швейцарії, викликала значне хвилювання на ринку", - повідомляє видання.

"Оскільки є дуже небагато таких покупців, навіть два чи три нових покупці можуть цілком змінити динаміку продажу", - говорить художній радник Данілла Люксембург.

Експерти вважають, що українець не брав участі в торгах раніше, і, очевидно, не брав участі в аукціоні Кристі наступної ночі.

Як відомо, серед великих українських бізнесменів особливою пристрастю до мистецтва раніше був відомий тільки Віктор Пінчук. Раніше велике приватне зібрання творів мистецтва було у власника "Градобанку" Віктора Жердицького.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування