СУДИМОСТІ ЯНУКОВИЧА НІХТО НЕ ПОГАШАВ? Його знову допитають

Понеділок, 11 липня 2005, 17:17
Дві постанови президії Донецького обласного суду від 27.12.1978 про начебто скасування вироків стосовно Віктора Януковича були підроблені.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Перевіркою, проведеною прокуратурою Донецької області, встановлено, що упродовж 2002-2004 років невстановлені службові особи Апеляційного суду Донецької області підробили дві постанови президії Донецького обласного суду від 27.12.1978.

У постанові йшлося про начебто скасування стосовно Януковича вироків народного суду міста Єнакієве від 15.12.1967 року за ст. 141 ч. 2 Кримінального Кодексу УРСР із закриттям провадження по кримінальній справі та від 18.07.1970 року за ст. 102 Кримінального Кодексу УРСР із закриттям провадження по кримінальній справі.

За даним фактом прокуратурою Донецької області порушена кримінальна справа та організоване досудове слідство, зазначає прес-служба.

Як сказав прокурор Донецької області, заступник генерального прокурора Олексій Баганець Віктор Янукович може бути допитаний у зв'язку зі справою про підробку постанов про зняття з нього судимостей, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Колишній глава Служби безпеки України Ігор Смєшко вважає малоймовірною підробку судових рішень, що скасовують вироки щодо Віктора Януковича.

"Теоретично, усе можна брати під сумнів, але у нас, у СБУ, на той момент не було жодної інформації, що могла б це підтвердити. Теоретично, ми повинні були б знати про це (про підробку)", - заявив Смєшко в понеділок у Києві.

Як відомо, під час виборчої кампанії Янукович організував поїздку журналістів до Донецької області для з'ясування обставин двох його судимостей, однак журналістам не показали матеріали справи Януковича.

Пізніше з'явилася інформація, що справа Януковича все ще знаходиться в Москві.

"Українська правда", "Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Екскурсія по місцях гоп-стоп слави Януковича. Частина V


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування