Тимошенко спробує обійтися без тих, хто по ночах п’є її кров

Понеділок, 11 липня 2005, 17:26
Прем’єр Юлія Тимошенко звинувачує частину керівництва Верховної ради у навмисному блокуванні урядових законопроектів.

"Абсолютно штучно, в ручному режимі були недопущенні до голосування і не прийняті дуже потрібні законопроекти", - сказала Тимошенко в понеділок журналістам.

Як приклад Тимошенко навела законопроект щодо інтервенції на ринку харчування. "Цей законопроект абсолютно потрібний уряду і суспільству, щоб врегулювати ситуацію на ринку м'яса і цукру".

Тимошенко відкинула звинувачення, що законопроекти прийшли до парламенту непідготовленими. "Багато місяців цей законопроект лежав у Верховній Раді і саботувався певними силами, щоб завадити уряду у виконанні його функцій", - сказала Тимошенко.

Як другий приклад вона сказала, що "штучно і абсолютно свідомо" не був поставлений на голосування законопроект про будівництво житла.

"Законопроект відпрацьований ідеально. Заключення всіх профільних комітетів позитивні, і він не прийнятий для того, щоб не дати можливість уряду почати цю потужну програму, не дати отримати житло молоді і тим, хто не отримує мільйонні доходи", - сказала Тимошенко.

Також, за її словами, "штучно було зупинено частину законів по вступу до Світової організації торгівлі".

"Я хочу заперечити необґрунтованим заявам, які лунали, що уряд подавав ці законопроекти в останню ніч. В останню ніч певні керівники певних фракцій і комітетів пили до останньої краплі кров уряду, щоб внести поправки", - заявила Тимошенко.

За її словами, заяви про неякісні законопроекти або про незаконність голосування їх в пакеті є "штучними технологіями зупинити роботу уряду".

Як відомо, у неділю ввечері такі звинувачення на адресу Кабінету міністрів лунали з вуст спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

"Тепер ми знаємо, які є налаштування певної частини народних депутатів, і певної частини керівництва Верховної Ради. Це не значить, що ми не поважаємо депутатів – але не тих, які живуть інтригами, критиканством і політичними кознями", - сказала Тимошенко.

На питання, кого ж вона має на увазі, Тимошенко відповіла: "Ви як і ми, спостерігали за процесами і бачили, що поставити на голосування підготовлені питання, які були в порядку денному, не важко. Багато ставилося і не тих, які були першочерговими для урядової програми. Ви бачили фракції, які саботували прийняття рішень".

Прем’єр також запевнила, що "ніякі перешкоди не завадять уряду виконувати функції". "Ми шукатимемо шляхи, як впоратись без прийнятих законів, і спиратимемося виключно на свої сили".

Тимошенко була помітно роздратована, коли під час прес-конференції давала цю довгу відповідь про голосування минулого тижня у парламенті за необхідні законопроекти.

"Українська правда"

Читайте також:

Литвин хоче, щоб Тимошенко не спала, а доводила до кондиції


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування