Тимошенко починає будівництво приватного НПЗ під Одесою

Понеділок, 11 липня 2005, 17:41
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд почав підготовчі роботи для будівництва в Україні нового приватного нафтопереробного заводу.

Після засідання Кабміну Тимошенко повідомила журналістам, що вони схвалили проект розпорядження президента про будівництво НПЗ в районі порту Південний Одеської області.

За словами прем’єра, тендерний пакет для визначення інвестора цього будівництва також включатиме ділянки землі в різних регіонах України для відкриття мережі бензозаправок.

Тимошенко підкреслила, що завод буде будуватися не за бюджетні кошти. Умовами створення цього підприємства вона назвала глибину переробки нафти на новому НПЗ не менше 95% і відповідність європейським екологічним умовам.

"Завод буде орієнтований на всі типи нафти, в тому числі на каспійську", - додала Тимошенко.

За її словами, тепер уряд розпочне формування тендерного пакету щодо проведення конкурсу для залучення інвестора. Вона також підкреслила, що розпорядження з цього приводу прийняте за дорученням Віктора Ющенка.

Як відомо, раніше керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко та інші представники влади виступали проти будівництва нового НПЗ, а підтримували модернізацію вже існуючих потужностей на заводах, де є державна частка акцій.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування