АКЦІЇ ПІНЧУКА АРЕШТУВАЛИ

Понеділок, 11 липня 2005, 21:14
Київський апеляційний господарський суд задовольнив клопотання Генпрокуратури і наклав арешт на 50%+1 акцію ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив у понеділок адвокат Ірина Назарова.

За її словами, рішення суду відразу набирає чинності.

Вона також відзначила, що Генпрокуратура просила суд накласти арешт на даний пакет акцій, щоб до розгляду справи по суті його не було перепродано.

Назарова представляє інтереси Фонду держмайна у всіх судових справах по НЗФ.

Як відомо, наприкінці травня 2003 року ФДМ продав на конкурсі 25% акцій Нікопольського феросплавного ПФК "Придніпров'є", які запропонували за пакет 205 млн. грн., а потім у тому ж році - ще такий самий пакет за таку ж суму.

Всі інші претенденти - Стаханівський завод феросплавів, Приватбанк, ТОВ "Промінмет", Запорізький завод феросплавів, Орджонікідзевський ГЗК - до участі в конкурсі допущені не були.

Результати конкурсу привели до конфлікту між групою "Приват", яка контролює Орджонікідзевським і Марганецьким ГЗК, а також Запорізький і Стаханівський завод феросплавів, і групою "Інтерпайп", якою володіє Віктор Пінчук і яка одержала контроль над НЗФ через ПФК "Придніпров'є".

Раніше також повідомлялося, що група російських компаній "Ренова" і найбільші акціонери "Євразхолдингу" домовилися про придбання в рівних частинах близько 74% акцій Нікопольського заводу феросплавів.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко застерегла російських інвесторів від цієї покупки, стверджуючи, що 50%+1 акція НЗФ за рішенням деяких судів належать державі.


Читайте також:

Тимошенко буде забирати ще один завод Пінчука, який він нібито продав

Пінчук таки продав Росії завод, який Тимошенко вважала державним

Тимошенко попереджає російського олігарха, щоб він не купував завод Пінчука


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування