Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко розповів, що він не кричить на Міллера, а Туркменбаші його похвалив

Понеділок, 11 липня 2005, 22:21
Енергетична криза чи дисбаланс газу та нафти Україні не загрожує.

Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко в ефірі 5 каналу у понеділок.

"Жодна енергетична криза чи дисбаланс газу і нафти нам не загрожує. Ми по нафті вийшли на світову ціну по закупівлі, тому нам не має значення, в кого закуповувати", - сказав він.

На питання, чи існують проблеми в переговорах "Нафтогазу" з російським "Газпромом", Івченко відповів, що "жодних проблем у наших стосунках з "Газпромом" немає".

"Ведуться торги як між господарськими суб’єктами. Ми хочемо своє вигідніше виторгувати, вони – своє, але про війну чи недружні стосунки мови йти не може. У нас з "Газпромом" сьогодні більш дружні стосунки, ніж були до цього часу", - запевнив голова "Нафтогазу".

За словами Івченка, його особисті стосунки з керівником "Газпрому" Міллером "теж дружні". "У нас не було жодної зустрічі, де ми говорили на підвищених тонах, чи не знаходили порозуміння", - зазначив він.

Розповідаючи про переговори з президентом Туркменістану Сапурмуратом Ніязовим, Івченко згадав, як Ніязов після завершення переговорів поставив його у приклад членам туркменського уряду.

"Він зібрав своє засідання Кабміну і сказав одні слова: вчіться у нього (і показав на мене), як захищати національні інтереси", - сказав він.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування