Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рятувати Україну від газової кризи буде... інвестор порцелянових сервізів

Понеділок, 11 липня 2005, 22:43
Керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко заявляє, що додатково постачати газ до України в 2005 році буде російська компанія "Транс Нафта" по ціні 59,5 доларів за тисячу кубометрів.

"Ціна на газ по цьому контракту встановлена 59,5 доларів на кордоні України і Росії. Це без експортного мита, яке залежить від уряду Росії. Ця ціна є оптимальною і ринковою", - сказав Івченко в ефірі "5 каналу".

Коментуючи спростування російською "Транснєфтью" укладення контракту з "Нафтогазом", Івченко звернув увагу, що мова іде про різні компанії.

"Транс Нафта" (таке ж написання назви і в російській мові) – це не та "Транснєфть", яка транспортує нафту. Це видобувна компанія", - сказав Івченко.

Івченко зазначив, що контракт з "Транс Нафта" підписано на шість мільярдів кубометрів "по два мільярди щомісячно протягом третього кварталу цього року".

Також, додав Івченко, для покриття дефіциту газу додатково підписано контракт на 5 мільярдів кубометрів з компанією "РосУкрЕнерго", яка також є посередником у постачанні й розрахунках за туркменський газ в Україну.

Раніше компанія "Транс Нафта" не фігурувала серед великих постачальників газу в Україну. На сайті "Транс Нафти" повідомляється, що вона поставляє газ на експорт у Білорусію, Азербайджан і промисловим підприємствам в Росії.

ЗАТ "Транс Нафта" було зареєстровано в лютому 1997 року, засновниками компанії виступили Державне унітарне підприємство Центральне диспетчерське управління Паливно-енергетичного комплексу Міненерго РФ, а також фізичної особи - персонал компанії.

З 2001 року компанія реалізує позалімітний природний газ незалежних виробників як усередині Росії, так і за її межами. Обсяг газу, реалізованого в першому півріччі 2004 року, склав 5 мільярдів кубометрів.

ЗАТ "Транс Нафта" виступає інвестором проектів у різних галузях від промислових об'єктів, нерухомості до виробництва продуктів харчування. В 2004 році "Транс Нафта" заявила, що відродить виробництво порцеляни на знаменитому Кузнецовському заводі в місті Чудово.

Українська правда

Читайте також:

Івченко домовився з росіянами про газ, але вони про це не знають?

Тимошенко готова ритмічно віддати "Газпрому" те, що нікуди не зникало


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...