Посла у Німеччині закрили в Україні по справі, скасованій при Кучмі

Понеділок, 11 липня 2005, 23:46
Посол України в Німеччині Сергій Фареник заявляє, що його прізвище згадують у контексті кримінальної справи, у порушенні якої було відмовлено при попередній владі.

Про це Фареник сказав "Українській правді", коментуючи повідомлення Генпрокуратури, що він "сфальсифікував ряд документі" за часів керівництва корпорацією "УкрАзіаБуд".

"По фактам три роки тому проводилась перевірка прокуратурою Києва. За результатами першим заступником прокурора Києва винесено постанову, якою постанову про порушення кримінальної справи скасовано, в порушенні кримінальної справи по даним фактам відмовлено, в зв’язку з відсутністю складу злочину", зазначив Фареник.

Він додав, що справа була "за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків), ст. 366 (службове підроблення) відносно посадових осіб корпорації, в тому числі мене".

Фареник сказав, що під "фальсифікацією" Генпрокуратура вважає укладання та підписання ним договору комісії між корпорацією "УкрАзіаБуд" та держкорпорацією "Укртрансбуд" від 8 липня 2002 року.

"Актами перевірок ГоловКРУ від 12.12.2002 та 06.05.2005 встановлено, що реалізація природного газу будівельною корпорацією "УкрАзіаБуд" відбулась саме з дотриманням вимог чинного законодавства", - сказав Фареник.

"Це саме було встановлено рішенням господарського суду Києва від 10 жовтня 2003 року по справі № 33/579 та ухвалою Верховного суду України, що є вищою інстанцією!", - ідеться у коментарі Фареника.

Зараз, за словами Фареника, до нього застосовано "запобіжне обмеження", яким йому заборонено виїжджати за межі України до закінчення досудового розслідування.

"Мене обмежено в праві виконувати службові обов’язки у ФРН, але як посол я підпорядковуюсь тільки президенту України, а як керівник дипломатичної установи – тільки міністру закордонних справ", - сказав Фареник.

Фареник також висловив незгоду з формулюванням Генпрокуратури, що він "сфальсифікував ряд документів".

"Вислів "сфальсифікував" прямо вказує на те, що я нібито скоїв злочин, але такий висновок може зробити лише суд. Відносно мене запобіжний захід не обирався", - сказав Фареник. Він пояснив, що "запобіжний захід" і "запобіжне обмеження" – різні юридичні дії, що передбачені Кримінальним кодексом України.

Як відомо, Генпрокуратура згадала прізвище Фареника у контексті справи по обвинуваченню президента держкорпорації "Укртрансбуд" Гвоздя у тому, що в 2002-2004 він передав фарениківському "УкрАзіабуд" по заниженій ціні понад 800 млн. кубометрів газу, завдавши державі збитків на суму близько 60 млн. грн.

Українська правда

Читайте також:

Посол в Німеччині впіймався на фальсифікації і став невиїзним


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:39
На Донеччині через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
Усі новини...