Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смєшко бачив, як Янукович вимагав у Кучми зброю

Вівторок, 12 липня 2005, 10:40
Екс-голова Служби безпеки Ігор Смєшко підтверджує, що під час помаранчевої революції Віктор Янукович вимагав від Леоніда Кучми застосувати силу проти учасників акцій протесту.

Про це Смєшко заявив у прямому ефірі "5 каналу".

"Янукович дійсно вимагав від Кучми ...застосувати силу ...для зняття блокади з державних установ", - сказав Смєшко.

Він уточнив, що був присутній при цій зустрічі, на якій також були присутні губернатори тих 10 областей, у яких за результатами виборів переміг Янукович.

За словами Смєшка, зустріч відбувалася після того, як Центральна виборча комісія визнала Януковича переможцем на виборах президента України.

Смєшко також вважає, що президента Віктора Ющенко дезінформують у справі про його отруєння восени 2004 року.

"Іде певна дезінформація президента, що може мати дуже серйозні наслідки, тому що не можна довести те, чого не було", - сказав Смєшко.

Він також повідомив, що "є підстави вважати, що взагалі слідство по отруєнню не ведеться, а існують деякі спроби керівництва, у першу чергу, Генпрокуратури, призначити винних в отруєнні президента Ющенко".

Смєшко підкреслив, що ні він, ні будь-хто інший зі співробітників СБУ не причетні до погіршення стану здоров'я кандидата в президенти Ющенка торік.

"Я думаю, що Віктор Андрійович Ющенко не подякував би мені, коли він представляв пана Турчинова, "за той хрест, - це його слова, - який я проніс під час "помаранчевої революції".

У вересні 2004 року Ющенко був госпіталізований в австрійську клініку "Рудольфінерхаус" з отруєнням. Пізніше керівник його штабу Олександр Зінченко заявив, що Ющенко був отруєний. Іноземні фахівці виявили в крові Ющенка діоксин.

Однією з основних версій на сьогоднішній день є отруєння Ющенка під час вечері з тодішнім главою СБУ Ігорем Смєшком на дачі в першого заступника Смєшка Володимира Сацюка.

Українські новини, Новості-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування